29 / 04 / 2024

kültür girişimi belgesi için gerekli olanlar

kültür girişimi belgesi için gerekli olanlar

Kültür girişimi belgesi nedir?: Kanunda tanımlanan ve nitelikleri bu Yönetmelikte belirtilen türler için düzenlenen kültür yatırımı belgesini, kültür girişimi belgesini ve kısmi kültür girişimi belgesine deniyor. Kültür girişimi belgesi nasıl alınır?

Kültür Bakanlığı’ndan personel alımı!  517 kişilik personelin departmanları açıklandı!

Kültür Bakanlığı, Temizlik, Büro ve Güvenlik Personeli pozisyonları için 527 kişilik aday arasından 49 yedek personel seçimi yaptı. Lisans, ön lisans ya da lise düzeyinde eğitimini tamamlamış kişiler arasından sözleşmeli personel alımı yapılacağı kısa süre önce duyuruldu.

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31055 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür yatırımlarına taşınmaz kullandırılması yönetmeliğinde değişiklik!

Kültür Yatırım ve Girişimlerine Taşınmaz Kullandırılması Hakkında Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Lefkoşa Eğitim ve Kültür Kompleksi’nin temeli atıldı!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Öğretmenler Kooperatifi’nin ortak girişimiyle KTÖS Genel Merkezi’nin yanında eğitim ve kültür kompleksi inşa ediliyor.

Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in memleketi Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde hayata geçirilen Şehit Ömer Halisdemir Kültür Merkezi açıldı.

Aydın Yenipazar'a kültür merkezi inşa ediliyor!

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenipazar İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce temeli atılan kültür merkezinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi nedeniyle ertelenen töreni yapıldı

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir için kültür merkezi yapılsın!

Darbe girişimi sırasında öldürülen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in abisi Doğan Halisdemir ''Kardeşim Ömer'in de okuduğu Fatih İlkokulu yenilensin ve yanında öğrenciler için bir kültür merkezi yapılsın istiyoruz. O eğitim kurumunun etrafında spor alanları ve kütüphane olsun.''dedi.

TOKİ Kuzey Ankara projesinde mahalle kültürü yansıtılacak!

TOKİ Başkanı Turan, Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yapımı devam eden inşaatlarda incelemelerde bulundu. Turan, proje ile esnafla konut sahiplerinin iç içe bulunduğu geleneksel mahalle kültürünün yansıtılacağını söyledi.

Bingöl Kültür Mahallesi kentsel dönüşümle yeniden inşa edilecek!

Bingöl 2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdindeki girişimleri olumlu sonuç verdi. Bakanlığın desteği ile Kültür Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları yapılacak.

Ayvalık Kültür Merkezi inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in girişimleri sonucunda ilçeye kazandırılan Ayvalık Kültür Merkezi inşaatı bütün hızıyla devam ediyor.

Ayvalık Kültür Merkezi’nin temeli atıldı!

Ayvalık’ın en büyük mahallelerinden biri olan Küçükköy Mahallesi girişinde 4 bin metrekarelik alan üzerinde yaptırılacak olan modern kültür merkezinin tek katlı ve 960 metrekarelik kapalı alana sahip olacağı öğrenildi.

Balıkesir Ayvalık kültür merkezinin temeli atıldı!

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in girişimleri sonucunda ilçeye kazandırılan düğün ve kültür merkezinin temeli önceki gün yapılan bir törenle atıldı.

kültür girişimi belgesi için gerekli olanlar Haberi

kültür girişimi belgesi için gerekli olanlar

Kültür girişimi belgesi nedir?

Kanunda tanımlanan ve nitelikleri bu Yönetmelikte belirtilen türler için düzenlenen kültür yatırımı belgesini, kültür girişimi belgesini ve kısmi kültür girişimi belgesi; kültür girişimi belgesi olarak tanımlanıyor.


Kültür yatırımı belgesi

Kanunda tanımlanan ve nitelikleri bu Yönetmelikte belirtilen yatırımlara Bakanlıkça yatırım aşamasında verilen belge, kültür yatırımı belgesi olarak ifade ediliyor.

             

Kültür girişimi belgesi

Kanunda tanımlanan ve nitelikleri bu Yönetmelikte belirtilen işletmelere Bakanlıkça işletme aşamasında verilen belgeye ise kültür girişimi belgesi deniyor.

             

Kısmi kültür girişimi belgesi

Kanunda tanımlanan ve nitelikleri bu Yönetmelikte belirtilen faaliyeti gösteren, türünün gerektirdiği zorunlu üniteleri yapılmış tesis için, yapılacak olan diğer üniteleri yatırım kapsamında tutularak Bakanlıkça verilen belge, kısmi kültür girişimi belgesi şeklinde tanımlanıyor. 


Peki kültür girişimi belgesi nasıl alınır?

Kültür...