16 / 05 / 2024

kültür turizmi türkiye

kültür turizmi türkiye

Türkiye’de yılda 350 bin kişinin katıldığı kültür turları son yıllarda altın çağını yaşıyor. Binlerce kişi Türkiye’nin dört bir yanını karış karış gezerken, en büyük ilgiyi Karadeniz görüyor...

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Morgan Kültür Turizmi Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi Bahçelievler’de 100bin TL sermaye bedeli  ile Zeki    Zhang tarafından kuruldu.

EBRD 2020'de en büyük yatırımı Türkiye'ye yaptı!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), geçen yıl 1,7 milyar avro ile en fazla yatırımı Türkiye'ye yaptı.

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Kapaklı Belediyesi'ne devredildi!

Kültür ve sanat alanında yaptığı yatırımlarla Tekirdağ'ı Türkiye'nin kültür merkezi haline getirmeyi planlayanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi, imzalanan iş birliği protokolü ile Kapaklı Belediyesi'ne devredildi.

Tülay Hatimoğulları'ndan Beyoğlu Kültür Yolu Projesi için soru önergesi!

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında başlatılan inşaatlarda işçilerde Kovid-19 testinin pozitif olmasına rağmen şantiyelerin durdurulmamasını TBMM gündemine taşıdı. Hatimoğulları, "Koronavirüs tanısına rağmen hangi gerekçeyle şantiye durmadı" dedi.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Recep Şalcı: Afet kültürü oluşturup depreme hazır olmamız gerekiyor!

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı,"Türkiye bir deprem ülkesi ve depremlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Öncelikle bir afet kültürü oluşturup, depremin farkında olup buna hazır olmamız gerekiyor. Keşke dememek için bugünden hazırlıklı olmamız gerekiyor" diye konuştu...

Tekirdağ Türk-Macar Kültür Evi hizmete açıldı!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşen törenle restorasyonu tamamlanan Türk- Macar Kültür Evi açıldı.

Bakırköy Kültür Merkezi açıldı!

Bakırköy Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Türkiye’de bir ilk olan ;Bakırköy Kültür Merkezi ve Cemevi hizmete açıldı.

Özbekistan'da Türk Dili ve Kültürü Merkezi açıldı!

Özbekistan'daki Alişir Nevai Özbek Dili ve Edebiyatı Üniversitesi'nde Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği tarafından donatılan Türk Dili ve Kültürü Merkezi hizmete açıldı.

Tekirdağ Türkmenli Kültür Merkezi'nin kaba inşaatı bitti!

Tekirdağ Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin gelişmesi için inşa ettiği Türkmenli Mahallesi Kültür Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi, yeşilçam yıldızı Türkan Şoray'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

kültür turizmi türkiye Haberi

kültür turizmi türkiye

Türkiye’de yılda 350 bin kişinin katıldığı kültür turları son yıllarda adeta altın çağını yaşıyor. Binlerce kişi Türkiye’nin dört bir yanını karış karış gezerken, en büyük ilgiyi Karadeniz görüyor. Bu ilgide en büyük payın ise Gürcistan’ın tur kapsamına alınmasının olduğu ifade ediliyor. 


YILDA 350 bin kişinin kültür turlarına katıldığı Türkiye’de, sektör son 10 yılda 10 kata yakın büyüdü. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nin payı yüzde 35’e yükselirken ikinci sırada Güneydoğu Anadolu Bölgesi yer aldı. Karadeniz’in kültür turlarında en büyük paya sahip olmasının nedenleri arasında Gürcistan’a vizesiz girişe olanak verilmesinin olduğunu ifade eden Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, yaklaşık 55 bin kişiyi kültür turuna çıkardıklarını söyledi. 


300 OTOBÜS 100 UÇAK


Jolly Tur’a bu alanda gerçekleşen talebin son 10 yılda 10 kat artarak 5 binden...