19 / 11 / 2024

kültürel varlık restorasyonu

kültürel varlık restorasyonu

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Son 18 yılda 5 bin 61 kültür varlığı restore edildi!

AK Parti dönemi boyunca 5 bin 61 kültür varlığının restorasyonu tamamlandı. 1992-2002 yıllarında ise bu rakamın 46 olduğu bildirildi. 

Edremit'teki sulak alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Edremit-Zeytinli’deki sulak alanın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açıldığını ve konut alanı olarak satışa sunulacağını açıkladı. Dernek başkanı Süheyla Doğan, ekosistemin zarar görmesi ve deprem riski konusunda uyardı.

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamında Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin kültürel tesis alanı ve otopark inşaatında usulsüzlük!

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ni denetleyen Sayıştay, Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne ait arazi üzerine ‘kültürel tesis alanı ve otopark’ inşasını pazarlık usulüyle yapan yüklenici firmanın, çok sayıdaki alanı da işleterek kazanç elde ettiğini tespit etti.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu: Yerebatan Sarnıcı ile ilgili haberler gerçeği yansıtmıyor!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulu'nun konuyu bir türlü karara bağlamadığı şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Fatih'te 'konut' olan arazinin imar planı sosyal kültürel tesise çevrildi!

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün onursal başkanlığını yaptığı derneğe ait tarihi yarımadadaki arazinin “konut” olan imarı, dernek işlerinde kullanılmak üzere “sosyal kültürel tesis” alanına çevrildi. Karar İBB Meclisi’nde oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Vakıf Kültür Varlıklarının Restorasyonlarına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de!

Vakıf Kültür Varlıklarının Onarımları ve Restorasyonları ile Çevre Düzenlemesine İlişkin Mal ve Hizmet Alımlarına Dair Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılması Hakkında Usul Ve Esaslar"a ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Kültür Varlıkları İhale Yönetmeliği Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31024 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak Konut Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Halkalı Sosyal Kültürel Tesis Alanı, Spor Tesis Alanı ve Park İnşaatı İle Ada İçi Altyapı, Yol ve Çevre Düzenleme İşi projesi için hazırlatılan 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

kültürel varlık restorasyonu Haberi

kültürel varlık restorasyonu

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, 2002-2015 yılları arasında ülke genelinde yaklaşık 4 bin kültürel varlığın restorasyonunun gerçekleştirildiğini bildirdi.


Selçuklu ve Osmanlı eseri yüzlerce han, hamam, cami, mescit, çeşme, köprü ve kemer, son yıllarda restorasyon çalışmalarıyla adeta yeniden hayat buluyor. Başta Türkiye olmak üzere Balkanlar ve Orta Doğu'daki ecdat yadigarı kültürel varlıklar, Vakıflar Genel Müdürlüğünün çalışmalarıyla turizmin hizmetine sunuluyor.


Vakıflar Genel Müdürü Ertem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2002'den itibaren çok önemli restorasyonlar gerçekleştirdiklerini söyledi.


Hem sayısal olarak hem de proje bazlı önemli işlere imza attıklarını ifade eden Ertem, "Türkiye'de son 13 yılda 4 bin civarında kültürel varlığımızın restorasyonunu gerçekleştirdik. Her yıl 250 şantiyeyi ayakta tutuyoruz. Bu, çok önemli bir rakam. Bunu daha da artırmaya gücümüz yeter ancak 'Hem kontrollü olsun hem de...