29 / 04 / 2024

Kumgang Dağı tesisleri son durum

Kumgang Dağı tesisleri son durum

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Giges Endüstri Tesisleri İmalat Ve Bakım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Giges Endüstri Tesisleri İmalat Ve Bakım Hizmetleri Anonim Şirketi Kartal'da Eser Pul tarafından kuruldu.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Uygar Emet Termal Otel Sağlık Tesisleri İnşaat Turizm Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Üsküdar’da yapıldı.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Bulgaristan'da müteahhitlerimiz AVM, otel, gayrimenkul projelerinde yer alıyor!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Bulgaristan İş Konseyi Başkanı Zeki Sarıbekir, "Bulgaristan'da müteahhitlerimiz her türlü altyapı ve AVM, atık ve su arıtma tesisleri, otel, gayrimenkul gibi inşaat projelerinde gerek ana yüklenici gerekse de taşeron olarak yer alıyorlar" dedi.

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Bursa Mustafakemalpaşa'da Gençlik Merkezi için yer teslimi yapıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafakemalpaşa'da yapılan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesisleri’nin ikinci etap inşaatı için yüklenici firmaya yer teslimi yaptı. 

Trabzon'da dere yatağına fabrika inşa edilecek!

Giresun'da 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin ise kayıp olduğu sel felaketin sonrasında, Trabzon'da dere yatağına et tesisleri yapıldığı öğrenildi. 

Ambarlı Liman Tesisleri 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beylikdüzü İlçesi, Ambarlı Liman Tesisleri, Liman (Yükleme ve Boşaltma) İskele ve Rıhtım Amaçlı 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Csore Grass Spor Tesisleri Ve Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Csore Grass Spor Tesisleri Ve Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Yıldırım ve K.I.A İsmail ortaklığında kuruldu.

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.

Galatasaray'da Florya zirvesi!

Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi için çalışmalara başlayan Galatasaray, Emlak Konut’a 120 milyon TL önerdi. Bankalarla da masaya oturmayı planlayan sarı kırmızılı yönetim yapılandırma ile faizlerden kurtulmayı planlıyor.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kumgang Dağı tesisleri son durum Haberi

Kumgang Dağı tesisleri son durum

Güney Kore Birleşme Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre,  Kuzey Kore'den Kumgang Dağı bölgesindeki tesislerin yıkılması konusunun görüşülmesi ile ilgili Kuzey'den mektup aldıklarını duyurdu.

Açıklamada yer alan bilgilerde, Güney Kore'nin bölgedeki koşulların ve ortamın değerlendirilmesi için zamana ihtiyacı olduğu bilgisi yer aldı.

Kim, tesislerin yıkılması talimatını vermişti

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore’nin yaptığı otel ve turistik tesislerin yıkılması talimatını vermiş, Güney Kore kendilerine ait mülklere sahip çıkacaklarını ve Kuzey'in konuyla ilgili olası görüşme tekliflerini de kabul edeceklerini bildirmişti. 

Güney Koreli bir turistin tatil beldesinde vurulmasından sonra Seul yönetimi tarafından 2008 yılında bölgede düzenlenen turlar iptal edilmişti. Elmas Dağı tatil beldesi turları, iki taraf arasındaki iş birliğinin büyük bir sembolü olarak...