17 / 06 / 2024

Kumluca cami projesinde son durum

Kumluca cami projesinde son durum

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Narenciye Mahallesi'nde yapılması planlanan cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı.

Kocaeli Gölcük Yalı Evleri'nde sona gelindi!

Kocaeli Gölcük Belediyesi tarafından Değimendere'de inşa edilen 12 adet ev ve cami projesinde sona gelindi. Yalı Evleri'nde evler teker teker tamamlanıyor.

Bursa Osmangazi'ye kültür merkezi, cami ve meydan projesi!

Bursa Osmangazi Demirtaş Mahallesi'nde inşa edilen kültür merkezi, cami ve meydan projesinde sona gelindi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Demirtaş Mahallesi’ndeki yatırımları inceledi.

Manisa Ulu Cami'nin tarihi dokusu ortaya çıkacak!

Ulu Cami’deki tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkartabilmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çevre düzenleme projesinde çalışmalara hız verildi.

Taksim Camii'nin detayları belli oldu!

Taksim'e yapılacak cami projesinde imzası bulunan Yüksek Mimar Şefik Birkiye ve Dr. Mimar Selim Dalaman, cami projesini hazırlarken "Art Deco" mimari stilinden yararlandığını açıkladı.

Antalya Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm sona eriyor!

Antalya Kumluca'nın en eski yerleşim yerlerinden Eski Cami Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışması, cadde ve sokakların asfaltlanmasıyla sona erecek.

Kumluca Yavuz Sultan Selim Deresi'nde köprü yapımına başlandı!

Kumluca'da şehir içi trafiğini rahatlatacak imar çalışması kapsamında Eski Cami Mahallesi'nde köprü yapımına başlandı. Yavuz Sultan Selim Deresi'ne yapılacak köprü, Eski Cami ile Narenciye mahallelerini birbirine bağlayacak.

Amasya Suluova kent meydanı ve cami projesinde çalışmalar başladı!

Amasya'nın Suluova İlçesine yeni bir kimlik kazandıracak olan ve yarım asırdır özlemle beklenilen Kent Meydanı ve Cami Projesi için çalışmalar başladı. Suluova Belediye Başkanı Üçok konuyla ilgili açıklama yaptı.

Beypazarı Cami projesinde sona gelindi!

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan'ın en önemsediği projelerden biri olan ve şehir mezarlığı yanında yapımı devam eden Musalla, Taziye Yeri ve Cami projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kumluca'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kentsel dönüş çalışmasının başladığı Eski Cami Mahallesinde incelemelerde bulundu. Çetinkaya, yetkililerden bilgi alarak ve vatandaşlarla sohbet etti.

Antalya Kumluca Eko Kumul Park sahil projesinde yıkım başladı!

Kumluca Beykonak sahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak Eko Kumul Park sahil projesinin bulunduğu alandaki belediyeye ait deniz obalarının yıkımına başlandı.

Kumluca'da 2 mahallede trafik için imar çalışmaları başladı!

Kumluca Belediyesi tarafından Eski Cami Mahallesi ve Narenciye Mahallelerini birbirlerine bağlayacak ve şehir için trafiğini rahatlatacak bir imar çalışmasına başlanıldı.

Rıhtım'a yapılacak cami için yeni imar planı isteniyor!

İstanbul Boğazı’na bir hançer gibi saplanan 16:9 kulelerinin ardından Kadıköy’ün kalbi olan rıhtıma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan cami projesinde de siluet tartışması yaşandı

Antalya Kumluca Camii'nin temeli atıldı!

Kumluca'da belediye ve hayırseverler tarafından yaptırılacak ilçenin en büyük camisinin temeli atıldı.Narenciye Mahallesi'nde, Yeni cami için düzenlenen törende Kumluca Mehter Takımı gösteri sundu.

Kumluca cami projesinde son durum Haberi

Kumluca cami projesinde son durum

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak.  Kumluca Belediyesi'nin hayırseverlerin katkılarıyla Narenciye Mahallesi'nde yaptırmayı planladığı cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda belediye meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.  Caminin mimari projesinin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan mimar İrfan Sezer tarafından çizildiğini belirten Başkan Çetinkaya, yeni caminin Selçuklu ve günümüz mimarisine uygun olarak hazırlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, "Narenciye Mahallesi'nde daha önce imar planında ibadethane yeri olarak ayrılan yerde, cami yapmak için uzun süredir çalışmamız var. Şu ana kadar gelinen aşamada caminin projeleri hazırlandı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından inşaatın oturum alanları belirlendi. Hedefimiz Ramazan ayı içerisinde temelini atmaktı, ancak havaların...