26 / 05 / 2024

Kumluca'da Cami projesinde sona gelindi!

Kumluca'da Cami projesinde sona gelindi!

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Narenciye Mahallesi'nde yapılması planlanan cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı.



Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak.  Kumluca Belediyesi'nin hayırseverlerin katkılarıyla Narenciye Mahallesi'nde yaptırmayı planladığı cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda belediye meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.  Caminin mimari projesinin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan mimar İrfan Sezer tarafından çizildiğini belirten Başkan Çetinkaya, yeni caminin Selçuklu ve günümüz mimarisine uygun olarak hazırlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, "Narenciye Mahallesi'nde daha önce imar planında ibadethane yeri olarak ayrılan yerde, cami yapmak için uzun süredir çalışmamız var. Şu ana kadar gelinen aşamada caminin projeleri hazırlandı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından inşaatın oturum alanları belirlendi. Hedefimiz Ramazan ayı içerisinde temelini atmaktı, ancak havaların sıcak olması nedeniyle temeli Ramazan Bayramından sonra atacağız. İnşallah tamamlandığında ilçemiz sembol olabilecek bir camiye kavuşmuş olur" dedi. 

Cami inşaatının taban alanının yaklaşık 800 metrekare olacağını vurgulayan Başkan Çetinkaya, kadınlar bölümüyle birlikte yaklaşık 1750 kişinin aynı anda ibadet yapabileceğini anlattı. Başkan Çetinkaya, cami içerisinde çok amaçlı salon, taziye salonları, imam ve müezzin lojmanı, gasilhane, morg, tuvalet ve abdesthaneyle ön kısımda şadırvan yer alacağını da belirtti. 



Ayyıldız Toros 


Geri Dön