17 / 06 / 2024

Kumluca cami ne zaman açılacak

Kumluca cami ne zaman açılacak

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Narenciye Mahallesi'nde yapılması planlanan cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı.

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Atina’da hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı!

Yunanistan’ın başkenti Atina’da Deniz Kuvvetleri’ne ait hangardan dönüştürülen cami ibadete açıldı. 14 yılda tamamlanan 350 kişi kapasiteli cami yaklaşık 900 bin Euro’ya mal oldu.

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

Mustafa Köleoğlu: Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek!

Dünyaca ünlü Antalya Kumluca’daki Olimpos’la ilgili Koruma Amaçlı İmar Planı'na onay verildi. Tepkilere sebep olan imar planının onaylanmasıyla ilgili olarak, Mustafa Köleoğlu, çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini belirtti.

Kumluca Devlet Hastanesi'ne ek bina müjdesi!

AK Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Kumluca Devlet Hastanesi'ne yataklı ek bina ve 112 binası yapımı ihalesinin nisan ayında gerçekleşeceğini söyledi.

Bursa Osmangazi Yenikent Mahallesi'ne yeni cami inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Yenikent Mahallesi’ne yeni ve modern bir cami kazandırıyor. Günümüz mimarisi ve Selçuklu motiflerinin harmanlanmasıyla hayata geçirilen yeni cami,  Ramazan Ayı’nda hizmete açılacak.

Kumluca-Kemer karayolu ne zaman tamamlanacak?

Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, İzmir'de Bilal Saygılı Camii ve Külliyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan,  "Cemaati olmayan her cami, ne kadar ihtişamlı olursa olsun, yetim ve öksüz bir eserdir" dedi...

Çamlıca Cami İslam Medeniyetleri Müzesi'nde son durum ne?

İstanbul Cami ve Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Büyük Çamlıca Camisi altında yer alan İslam Medeniyetleri Müzesi de Topkapı Sarayı'na doğal olarak Cumhurbaşkanlığı'na bağlı bir müze olacağını kaydetti.

Emlak Konut'tan Zonguldak Cami Yaptırma Derneği'ne 5 milyon TL bağış!    

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Zonguldak Merkez Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 5 milyon TL bağış yapıldı...

Emlak Konut'tan İstanbul Cami Yaptırma Derneği'ne 10 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 10 milyon TL bağış yaptı...

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yapılması planlanan cami mecliste!

Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisine yapılması planlanan cami meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kumluca cami ne zaman açılacak Haberi

Kumluca cami ne zaman açılacak

Kumluca İlçesi'nde Selçuklu mimarisinin de izlerini taşıyacak 1750 kişilik caminin temeli önümüzdeki günlerde atılacak.  Kumluca Belediyesi'nin hayırseverlerin katkılarıyla Narenciye Mahallesi'nde yaptırmayı planladığı cami inşaatı için hazırlıklar tamamlandı. Konuya ilişkin düzenlenen toplantıda belediye meclis üyelerini bilgilendiren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, çalışmalarda son aşamaya gelindiğini söyledi.  Caminin mimari projesinin bugüne kadar yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan mimar İrfan Sezer tarafından çizildiğini belirten Başkan Çetinkaya, yeni caminin Selçuklu ve günümüz mimarisine uygun olarak hazırlandığını kaydetti. Başkan Çetinkaya, "Narenciye Mahallesi'nde daha önce imar planında ibadethane yeri olarak ayrılan yerde, cami yapmak için uzun süredir çalışmamız var. Şu ana kadar gelinen aşamada caminin projeleri hazırlandı, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz tarafından inşaatın oturum alanları belirlendi. Hedefimiz Ramazan ayı içerisinde temelini atmaktı, ancak havaların...