15 / 05 / 2024

Kumluca-Kemer karayolu ne zaman tamamlanacak?

Kumluca-Kemer karayolu ne zaman tamamlanacak?

Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Bahşi, ''Kumluca ve Antalya'yı birbirine bağlayan D-400 karayolu, 2018'de meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapatmıştı. Heyelanın ardından bölgede yol yapım çalışmaları başlatmış ve hala devam etmektedir.

Ayrıca yine yol bu üzerindeki Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasında bulunan bölgeye Ocak 2016'da 1300 metrelik tünel yapımına başlanmış ve Karayolları Genel Müdürlüğü, tüneli bir buçuk yılda tamamlamayı planladığını duyurmuştu. Ancak tamamlanma bir yana şuan için hiçbir çalışma yapılmamaktadır'' diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in soruları:
1- Kumluca Kemer yolu işinin başlama tarihi nedir, ne zaman tamamlanacaktır?
2- Yolun çökmesinde yüklenici firmadan kaynaklı hata var mıdır?
3- Yapımına 2016'da başlanan Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasındaki tünelin ne zaman tamamlanması bekleniyor?
4- Bu bölgede sürekli ölümlü trafik kazaları yaşanmaktadır. Karayolunun ve tünelin bir an önce tamamlanması için neyi beklemektesiniz?


Geri Dön