26 / 07 / 2024

Kumluca-Kemer karayolu inşaatı

Kumluca-Kemer karayolu inşaatı

Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İstanbul Göktürk'teki 300 dönümlük deprem toplanma alanında inşaat tam gaz! 

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden sonra toplanma alanları sık sık gündeme geldi. Kemer Country'de AFAD’ın acil durum toplanma alanı şeklinde belirlediği yerlerden. Bu alanda lüks konut inşaatı sürüyor. İşte ayrıntılar...

Kemer Group İnşaat Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kemer Group İnşaat Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan’da  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Hızır Nihat Pek tarafından kuruldu.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

Kumluca-Kemer karayolu ne zaman tamamlanacak?

Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dev inşaat projelerine sigorta desteği!

Mapfre Sigorta Genel Muñoz, büyük inşaat projelerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Muñoz, "Vauk Tüneli, İstanbul Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, Gelibolu-Eceabat Karayolu, Marmaray deniz altı geçişi sigorta desteği verdiğimiz projeler arasında" dedi. 

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatı meclis gündeminde!

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, Gördes-Köprübaşı karayolu inşaatının tamamlanma tarihine ilişkin soru önergesinde hazırladı..

Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı!

Kazakistan’ın Almatı kentinde Türk ve Güney Kore firmalarının ortak projesiyle yapılan Büyük Almatı Çevre Karayolu'nun inşaatı başladı.

Kumluca-Kemer'deki karayolu tadilatı meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya'nın Kumluca-Kemer bölgeleri arasında çökme meydana gelen karayolunun tadilatını TBMM gündemine taşıdı..

Yusufeli Barajı ve HES inşaatında son durum!

Artvin'de yapımı tamamlandığında Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatında yüzde 58 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Malatya-Sivas karayolu inşaatı meclis gündeminde!

Malatya-Sivas karayolu inşaatı için ayrılan ödenek mecliste konu oldu. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmak üzere soru önergesi hazırladı..

Kumluca-Kemer karayolu inşaatı Haberi

Kumluca-Kemer karayolu inşaatı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Kumluca-Kemer karayolunun tamamlanmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bahşi, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı  Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Bahşi, ''Kumluca ve Antalya'yı birbirine bağlayan D-400 karayolu, 2018'de meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapatmıştı. Heyelanın ardından bölgede yol yapım çalışmaları başlatmış ve hala devam etmektedir.

Ayrıca yine yol bu üzerindeki Alacasu mevkii ve Phaselis Antik Kenti arasında bulunan bölgeye Ocak 2016'da 1300 metrelik tünel yapımına başlanmış ve Karayolları Genel Müdürlüğü, tüneli bir buçuk yılda tamamlamayı planladığını duyurmuştu. Ancak tamamlanma bir yana şuan için hiçbir çalışma yapılmamaktadır'' diye konuştu.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik'in soruları:
1- Kumluca Kemer yolu işinin başlama tarihi nedir, ne zaman tamamlanacaktır?
2- Yolun çökmesinde yüklenici firmadan kaynaklı hata var...