05 / 05 / 2024

kumluca kaplumbağa yuvalama alanı

kumluca kaplumbağa yuvalama alanı

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki termal otel projesine ilişkin bakanlığın ’Deniz kaplumbağaları yuvalama alanları etki alanı’ içinde kaldığı uyarısına rağmen Valilik, ’Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı aldı.

Kumluca Belediyesi Antalya'da beş arsa satacak!

Antalya İli Kumluca Belediye Başkanlığı, Antalya Kumluca'da yer alan beş adet arsayı satışa çıkardı.

Ressam Osman Hamdi Bey’in Gebze'deki köşkündeki kapıların değeri şaşkına çevirdi!

Osman Hamdi Bey’in müze olan Gebze’de bulunan köşkündeki kapıların değeri şok etti. Zemin kattaki el işlemeli çiçek figürlü kapının Kaplumbağa Terbiyecisi (15 milyon lira) tablosu ile aynı değerde olduğu öğrenildi.

Antalya'da evi yanan kadın için konteyner ev inşa edildi!

Antalya Kumluca Kaymakamlığı, ilçede evi yanan yaşlı kadın konteyner ev inşa ettirdi. 

Antalya Kumluca'daki lojman için soruşturmaya onay çıktı!

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu tarafından inşa edilen lojman için kaçak olduğu iddiasıyla soruşturma açılmasına İçişleri Bakanlığı tarafından onay verildi. 

Antalya Kumluca'da 8.6 milyon TL'ye icradan satılık maden ocağı!

Kumluca İcra Dairesi, Antalya ili Kumluca İlçesi Belen Köyü'nde bulunan maden ocağını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli  8 milyon 698 bin 722 TL olarak belirlendi. 

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

71 yaşındaki Parisli, 25 yıldır 1 metrekarelik dairede yaşıyor!

Paris'te 25 yıldır 1 metrekarelik bir dairede yaşayan 71 yaşındaki José, "Kaplumbağa gibi hissediyorum" dedi...

Meksika'daki otel projesine deniz kaplumbağaları için onay verilmedi!

Meksika'da 23 bina ve yapay bir göl ile 520 odalı otel inşa edilmesine deniz kaplumbağaları sebebiyle onay verilmedi.

Antalya Kumluca Beykonak Sahil Tesisleri açıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kumluca’ya kazandırdığı Antalya Beykonak Sahil Tesisleri ünlü sanatçı Sinan Akçıl konseri ile vatandaşların hizmetine açıldı.

Antalya Kumluca'da 9.5 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Antalya İli, Kumluca İlçesi'nde yer alan 4 adet gayrimenkul toplamda 9 milyon 527 bin 288 TL bedel ile icradan satışa çıkarılıyor. 

Kumluca OSB arsa bulamadığı için kapanıyor!

Kumluca Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda Kumluca OSB’nin arsa bulamadığı için kapanacağı açıklandı.

Kumluca Beykonak Mesire Alanı’nın temeli atıldı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Kumluca ve Finike’nin ortak kullanacağı Mezbaha’nın açılışını gerçekleştiren büyükşehir, Beykonak Mesire Alanı'nın da temelini attı.

Antalya Kumluca'ya düzenli malzeme deposu inşa edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Batı ilçelerine daha hızlı hizmet götürmek amacıyla Kumluca Beykonak’ta Düzenli Malzeme Deposu inşa etti. 1 milyon liraya mal olan depo ile zaman kaybı ve nakil işlemlerinde oluşan maliyet önleniyor.

kumluca kaplumbağa yuvalama alanı Haberi

kumluca kaplumbağa yuvalama alanı

Antalya’nın Kumluca ilçesinde denize 280 metre mesafede 520 yatak kapasiteli otel projesine ilişkin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ’Deniz kaplumbağaları yuvalama alanları etki alanı’ içinde kaldığı uyarısına rağmen Valilik, ’Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı aldı.


Antalya Valiliği, merkezi Afyonkarahisar’da bulunan Safir Termal Turizm inşaat şirketi tarafından Kumluca’da denize 280 metre uzaklıkta, 9 milyon 200 bin lira proje bedeliyle hayata geçirilecek 260 oda 520 yatak kapasiteli otel için ’ÇED gerekli değildir’ kararı aldı. Karar 13 Mart Cuma günü Çevre ve Şehirlik İl Müdürlüğü’nce ilana çıkarıldı. 

Fakat, 16 bin 348 metrekare alanda kurulacak otel için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6’ncı Şube Müdürlüğü, alanın bakanlığın ’Deniz Kaplumbağalarının Korunması’ konulu genelgesinde belirtilen ’deniz kaplumbağaları yuvalama alanları koruma- kullanma koşullarına’ göre etki alanı...