19 / 05 / 2024

künefeci olan meclis

künefeci olan meclis

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada birkaç sene önce künefeciye dönüştürülen Hatay Cumhuriyeti Meclis binasının kamulaştırılarak 'Kurtuluş Müzesi' yapılacağını söyledi.

21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin bina riskli!

İş Dünyası Buluşması’nda önemli açıklamalar yapan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar kentsel dönüşüm çağrısı yaparak, 21 fay kırığı olan İzmir'de 36 bin binanın riskli olduğunu söyledi. 

Van depremi, zemini kötü olan alanlara doğru büyümeyi azalttı!

Van'da, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bursa Teknik Üniversitesi akademisyenleri tarafından 1988-2018 yılları arasına ait uydu görüntüleri üzerinden gerçekleştirilen incelemede, Van depreminden sonra zemini kötü olan alanlara doğru büyümenin azaldığı belirlendi.

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Rusya'nın en büyük borsasında Türk Lirası'na olan talep 17 kat arttı!

Rusya’nın en büyük borsası olan Moskova Borsası’nda Türk Lirası’na ilişkin talebin 2022 yılında geçen yıla kıyasla 17 kat arttığı açıklandı.

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Pazarlık usulü ihaleler meclis gündeminde!

2003 yılından itibaren Bakanlığın Kamu İhale Kanunu'nun 21'inci maddesinin b bendi kapsamında yürüttüğü pazarlık usulü ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündeminde!

İzmir'deki depremde yıkılan binalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündeminde!

Kahramanmaraş'taki çarpık kentleşme meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Afet riski altındaki alanların yıkım kararları meclis gündeminde!

Afet riski altında olduğu belirlenen alanlara ve alınan yıkım kararları meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ruhsatı iptal edilen ve devredilen sağlık kuruluşları meclis gündeminde!

Ruhsatı iptal edilen sağlık kuruluşlarına ve mevzuat değişikliği sonrası bunların devri meclis gündemine taşındı. MHP'li Erbaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Hatay meclis binası müze olacak! 

Hatay’ın bağımsızlığı sırasında meclis toplantılarına ev sahipliği yapan bina, yıllar sonra kamulaştırıldı. Tarihi yapı sinema ve künefeci olarak da kullanılmıştı. Şimdi ise bina müzeye dönüştürülecek. 

Bolu'da yıkımına karar verilen yayla evleri meclis gündeminde!

Bolu'da İmar Kanunu kapsamında yıkımına karar verilen yayla evlerinin sayısı ve yıkım kriterleri meclis gündemine taşındı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Künefeci yapılan tarihi meclis, müzeye dönüştürülecek!

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman yaptığı açıklamada birkaç sene önce künefeciye dönüştürülen Hatay Cumhuriyeti Meclis binasının kamulaştırılarak 'Kurtuluş Müzesi' yapılacağını söyledi.

künefeci olan meclis Haberi

künefeci olan meclis

AKP Hatay Milletvekili ve eski Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada, Hatay Devlet Meclisinin toplandığı tarihi binanın aslına uygun olarak hizmet vermesi için çalışmalar yapıldığını belirtti.

Fransız mimar Leon Benju tarafından 1927'de yapılan binanın, Hatay'ın anavatana katılmasıyla birlikte Hatay Meclisi olarak hizmet verdiğini hatırlatan Yayman, şu şekilde konuştu:

"Eylül 1938'de bu binada Hatay Devleti Meclisi toplantı yaptı. Kültür Turizm Bakan yardımcılığım dönemimde binanın aslına uygun olarak ‘Hatay Kurtuluş Müzesi' olması için çalışmaları başlattım. Mülk sahibi Adalı ailesi ile de irtibat kuruldu. Bina şu an bir şirket tarafından kiralanmış ve künefeci olarak kullanılıyor. Daha önce sinema da olmuştu. Bina hakkında Hatay Valiliği'nin kamulaştırma kararı da var. Hatay'ın en değerli binasının kamulaştırılıp, Kurtuluş Müzesi olarak kullanılması için çaba gösteriyoruz." 

Binanın...