30 / 06 / 2024

kur manipülasyonu

kur manipülasyonu

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek." dedi.

Borsayı manipüle ederek 5 milyar TL kar ettiler

Borsa manipülasyonu operasyonunda yakalanan 8 şüphelinin Emniyet’deki işlemleri tamamlandı. Şahısların borsayı manipüle ederek hisseleri yüksek göstermek yoluyla toplamda 5 milyar Türk Lirası kar elde ettiği öğrenildi. Şüphelilerin 1 milyar TL de zarar ettiği belirtildi.

Borsaya manipülasyon ayarı! Düğmeye basıldı yeni düzenleme yolda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantıda Borsa İstanbul'da kaldıraçlı pozisyonlardaki teminat farkı kaynaklı keskin düşüşün ortaya çıkardığı problemlerin çözümü için şirket hisselerinde manipülasyonu zorlaştırmayı da içeren yeni düzenlemeler geliyor.

Borsada son zamanların en büyük manipülasyonu

Borsada son iki ayda gerek iktidarın tavsiyeleriyle gerek de bireysel girişimlerle batanların sayısı artamaya başladı. Bankacılık hisselerindeki rüzgar bir anda tersine dönerken manipülasyonların kurbanı ise küçük yatırımcılar oldu.

Bakanlığın hamlesinin ardından sıcak gelişme: Konut kiraları düşüyor mu?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konut satışı ve kiralarında manipülasyonu önlemek için yayınladığı tebliğin ardından binlerce kiralık ve satılık konut ilanı sitelerden kaldırıldı.

Donald Trump'ın çocuklarına emlak manipülasyonu soruşturması!

ABD gündemini son zamanlarda meşgul eden bir olayda Donald Trump'ın çocuklarından geldi. ABD New York Başsavcılığı ABD eski Başkanı Donald Trump'ın çocuklarının taşınmazların değerlerinde manipülasyon yapıp yapmadıklarını tespit etmek amacıyla ifadeye çağırdı.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Kur manipülasyonu yapanlar engellenecek!

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek." dedi.

TOKİ Çankırı Kurşunlu'da 284 TL taksitle!

TOKİ Çankırı Kurşunlu'da 284 TL taksitle ödeme yapabilmek mümkün. Dairelerin 2 oda 1 salon şeklinde tasarlandığı projede başvuru ücreti olarak 500 TL alınıyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Emekli kategorisinde 150 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap'ta 240 aya kadar vade yapılabiliyor. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu 2. Etap başvuruları ne zaman?

Samsun Göl Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatı bitti!

Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde yapımı devam eden Yatılı Kız Kur’an Kursu’nun kaba inşaatının tamamlandığı bildirildi. Çiçekdağ, hayırseverlerin yardımlarının devamını beklediklerini söyledi.

Turistik Kurşunlu Kaplıcaları yenilendi!

Manisa’nın Salihli İlçesi’ndeki Kurşunlu Kaplıcaları’na yeni çevre düzenlemesi yapıldı. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları kapsamında Kurşunlu Yolu ve bisiklet yolunu aydınlatarak Kurşunlu Kaplıcaları yepyeni bir görünüme kavuşturuldu.

Gemlik Kurşunlu'da 7.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Gemlik Malmüdürlüğü, Kurşunlu'da bulunan 2 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedeli 7 milyon 361 bin TL olarak belirlendi. İhalesi 24 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kurşunluhan Avrupa'nın en eski oteli olacak!

Candaroğulları beylerinden Kemalettin İsmail bey tarafından Kastamonu'da yaptırılan 600 yıllık tarihi Kurşunluhan'ın Avrupa'nın en eski oteli olarak tescil edilmesi amacıyla çalışma yürütülüyor.

kur manipülasyonu Haberi

kur manipülasyonu

Londra merkezli bazı finansal kuruluşlarının ellerinde para olmadan talep oluşturup döviz manipülasyonu yaptığını belirten bir bankacılık sektörü yetkilisi, "Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Londra merkezli bazı finansal kuruluşların kur manipülasyonuna ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan bir bankacılık sektörü yetkilisi, bu seferki atağın swap ile ilgili olmadığını söyledi.

Birkaç gündür yabancıların Türk bankalarından döviz aldıklarını ancak alınan döviz karşılığında ödenmesi gereken Türk lirasını ödemediklerini kaydeden yetkili, "Anlaşılan o ki ellerinde para olmadan döviz talebi oluşturup döviz manipülasyonu yapıyorlar. Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek. Böylece, kur manipülasyonu yapamayacaklar." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kuruluşlar, geçen yılın mart ayında da dolar...