02 / 05 / 2024

Borsayı manipüle ederek 5 milyar TL kar ettiler

Borsayı manipüle ederek 5 milyar TL kar ettiler

Borsa manipülasyonu operasyonunda yakalanan 8 şüphelinin Emniyet’deki işlemleri tamamlandı. Şahısların borsayı manipüle ederek hisseleri yüksek göstermek yoluyla toplamda 5 milyar Türk Lirası kar elde ettiği öğrenildi. Şüphelilerin 1 milyar TL de zarar ettiği belirtildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı önderliğinde İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen baskınlarla yakalanan 8 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Çağlayan Adliyesi'nde işlemleri ise devam ediyor.

GRUP HESAPLARINDAN YAKLAŞIK 30 MİLYAR LİRALIK İŞLEM HACMİ 

Borsa İstanbul'da son zamanlarda meydana gelen yükseliş sonrası ani satışların baskısıyla oluşan manipülatif olaya sebep olan kişi ve kurumlarla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından düzenlenen rapor üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın detaylarına ulaşıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön