02 / 05 / 2024

Borsada son zamanların en büyük manipülasyonu

Borsada son zamanların en büyük manipülasyonu

Borsada son iki ayda gerek iktidarın tavsiyeleriyle gerek de bireysel girişimlerle batanların sayısı artamaya başladı. Bankacılık hisselerindeki rüzgar bir anda tersine dönerken manipülasyonların kurbanı ise küçük yatırımcılar oldu.



BirGün gazetesinden Havva Gümüşkaya'nın haberine göre uzmanlar, son iki ayda borsada yaşananları en büyük manipülasyon olarak yorumlarken SPK, birkaç cılız hamle ile yetindi. Bankacılık hisselerindeki sıra dışı yükseliş  ise bir anda tersine döndü.

BIST100 endeksi ağustos ayı başından 13 Eylül zirvesine kadar yüzde 40 civarında prim yaparken endeksin içerisindeki ayrışma İse tartışmaları beraberinde getirdi.

Banka hisse senetleri fiyatlarında 30 işlem gününde meydana gelen yüzde 135’lik yükseliş borsa takas ve teminat sistemini riske etmesi endişeleri yükseltti.

Özellikle kârlılık olarak en kötü çizgiyi çizen kamu bankaları hisse fiyatlarının tuhaf bir şekilde, tavan fiyat serileriyle yükselmesi, son birkaç gündür ise taban fiyata çakılmaları, birçok yatırımcının ve piyasa katılımcısının büyük zarar etmesine neden oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön