07 / 05 / 2024

kuraklık tehlikesi sürüyor mu

kuraklık tehlikesi sürüyor mu

Kastamonu Üniversitesi ( KÜ ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada 6 kentte kuraklık tehlikesinin baş gösterdiğini belirtti...

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? Anlaşamayan ev sahiplerine ve kiracılara büyük şok!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan yüzde 25 zam sınırı ve tahliye talepli anlaşmazlıklar mahkemeleri de kilitlemiş durumda. Peki İstanbul Adliyelerinde kira davaları ne kadar sürüyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kira davaları neden uzun sürüyor? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bakın!

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıkların çözüleceği kira davalarının süresi oldukça uzun sürüyor. Peki kira davaları neden uzun sürüyor? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili o paylaşımı ve taraflardan gelen yorumlar...

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Kriptolarda düşüş sürüyor! Yatırımcıların paniği artıyor! Bitcoin ve Ethereum'u neler bekliyor?

De-Fi sisteminin en büyük sabitkoinlerinden Terra'daki çöküşün etkileri sürüyor. Kripto para sektörünün tamamında değer kaybı devam ederken, De-Fi bağlantılı tokenlardaki değer kaybı daha da çok oldu. 

Diyarbakır Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'ne dökülen hafriyatın kaldırılma çalışması sürüyor...

 Uzungöl’de imar barışına aykırı yapıların yıkımı için bekleyiş sürüyor!

Trabzon’un Çaykara ilçesinde yer alan Uzungöl’deki imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için son tarih 5 Ekim olarak belirlenmişti. Yapıların sahiplerinin binaları boşaltmaması üzerine yıkım gerçekleştirilemedi. Yıkım için bekleyiş sürüyor…

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Kartal'daki riskli binalardan taşınmalar sürüyor!

Beton kalitesinin düşük olması sebebi ile çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın çevresinde yer alan ve yıkımı planlanan riskli binalardan eşya taşıma işlemleri yoğun bir şekilde sürüyor.

Kartal'daki riskli binaların yıkımı sürüyor!

İstanbul Kartal'da çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanında bulunan 10 katlı binanın yıkımı sürüyor. Yıkım işlemlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nde inşaat sürüyor!

Aksaray Belediyesi ile TOKİ'nin işbirliğinde hayata geçirilen, istihdam başta olmak üzere bölgesel gelişmeye katkı sağlayacak 375 milyon TL’lik Aksaray Yeni Küçük Sanayi Sitesi projesi inşaat çalışmaları sürüyor.

Kocaeli'de balıkçıların modern satış yerinde inşaat sürüyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Sahili’nde balıkçılar için yaptığı yeni balık satış yerinin çalışmaları hızla sürüyor.

 Mi’Marin Ovacık Bağ Evleri'nde satışlar sürüyor!

Mi’Marin Yapı’nın projesi Mi’Marin Ovacık Bağ Evleri toplamda 17  adet villadan oluşuyor.  Mi’Marin Ovacık Bağ Evleri'nde satışlar sürüyor.

kuraklık tehlikesi sürüyor mu Haberi

kuraklık tehlikesi sürüyor mu

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Miraç Aydın, ülke genelindeki kuraklık tehdidine ilişkin, "Şu andaki mevsim şartları devam ettiği ve özellikle kış aylarındaki yağışlarının gerçekleşmemesi durumunda İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere Kastamonu, Aksaray, Manisa ve Samsun'da ciddi su sıkıntısı olacaktır" dedi.


Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yağışların istenilen seviyede gerçekleşmemesinden dolayı birçok bölgede su sıkıntısının baş gösterdiğini söyledi.

SINIRLI DURUMDAYIZ


Türkiye'nin yakın zamana kadar su kaynakları bakımından herhangi bir su sorunu olmayan ülkeler arasında yer aldığının düşünüldüğünü belirten Aydın, "Fakat dikkatlice değerlendirdiğimizde su kaynakları bakımından sınırlı durumdayız. Rakamlara baktığımızda ülkemizde kişi başına düşen yılık kullanılabilir su miktarının bin 430 metreküp olduğunu söyleyebiliriz. Kişi başına düşen kullanılabilir su miktarı bin metreküpten az ise su fakiri, 1000-2000 metreküp...