26 / 06 / 2024

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs'taki güncel kiralık ev fiyatları!

Kıbrıs'taki kiralık evler, hem yerel halk hem de yabancı öğrenciler ve çalışanlar tarafından büyük ilgi görüyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte Kıbrıs 2024 kiralık ev fiyatları...



Kıbrıs konut yatırımcıları tarafından büyük ilgi görmeye devam ediyor. Son zamanlarda Türk yatırımcıları da rotayı Kıbrıs'a çevirdi. Türkler, Kıbrıs'ta önceden bir konut satın alabilirken yeni yasa ile birlikte artık üç konut sahibi olabilecek. Kıbrıs'ta satılık konutlar kadar kiralık konutlar talep görmeye devam ediyor. Peki Kıbrıs'taki kiralık ev fiyatları ne kadar? İşte güncel kiralık ev fiyatları...

LEFKOŞA KİRALIK EV FİYATLARI NE KADAR?

KKTC’nin başkenti Lefkoşa, özellikle üniversite öğrencileri ve çalışanlar arasında popüler bir yer. Lefkoşa’da kiralık ev fiyatları, evin konumu, büyüklüğü ve donanımına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

2024 yılında Lefkoşa’da 1+1 dairelerin aylık kira bedeli ortalama 500-700 STG arasında değişiyor. Daha büyük ve merkezi konumda bulunan dairelerin fiyatları ise 1000 STG’yi bulabiliyor.

GİRNE'DE KİRALIK EVLER KAÇ LİRA?

Akolglobal'de yer alan habere göre; Girne, hem yerli halk hem de yabancı turistler için cazip bir yerleşim yeri. Deniz kenarına yakınlığı ve turistik cazibesi nedeniyle kiralık ev fiyatları burada oldukça yüksek.

2024 yılında Girne’de 1+1 dairelerin kira bedeli 350-500 STG arasında değişiyor. 2+1 veya daha büyük daireler ise 550-750′ STG ye kadar çıkabiliyor.

MAĞUSA KİRALIK EV FİYATLARI 2024!

Mağusa, özellikle Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne yakınlığıyla bilinen bir bölge. Ayrıca Öğrencilerin yoğun olarak tercih ettiği bu bölgede kiralık ev fiyatları daha uygun seviyelerde. 2024 yılında Mağusa’da 1+1 dairelerin kira bedeli 350-500 STG arasında değişiyor. Öğrenci yurtlarına alternatif olarak sunulan evler, genellikle eşyalı ve uygun fiyatlı oluyor.

Kıbrıs ta kiralık evler büyük talep görüyor! İşte Kıbrıs taki güncel kiralık ev fiyatları!

KİRALIK EV FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

KKTC kiralık ev fiyatları etkileyen bir çok faktör bulunmakta.  Bunlar arasında ekonomik durum, arz ve talep dengesi, turizm sektörü ve döviz kurları önemli rol oynuyor. Ayrıca, yeni konut projelerinin hayata geçirilmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanması da fiyatlar üzerinde etkili oluyor.

Öte yandan KKTC ekonomisinin istikrarı, kiralık ev fiyatlarını doğrudan etkilemekte. Ekonomik büyüme dönemlerinde kira fiyatları genellikle artış gösteriyor. Kiralık evlere olan talep arttıkça fiyatlar da yükseliyor. Özellikle üniversite kayıt dönemlerinde ve turistik sezonlarda talep artıyor.

Turizm sektörü, KKTC ekonomisinin önemli bir parçası iken Turizmdeki canlanma, özellikle Girne gibi turistik bölgelerde kira fiyatlarını artırıyor. 

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe büyük panik!

Kıbrıs’ta gündem konut satışları! Şehir Plancıları Odası Başkanı'ndan öyle bir eleştiri geldi ki...

Kıbrıs, konut yatırımcıları için kapılarını tamamen açtı! Konut satın alma kotası üçe çıkarıldı!


 


Geri Dön