05 / 05 / 2024

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıldır ıslah çalışması süren Kurbağalıdere’den Marmara denizine akan kanalizasyon suları, özellikle Kadıköy sahillerinde zehir saçıyor. Marmara Denizi'nde kirlilik oranı yüksek!

Satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti! İkinci ve üçüncü evini almak isteyenlere kötü haber!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) geçen hafta yaptığı önemli bir düzenlemeyle evi olduğu halde yatırım amacıyla ikinci bir ev almak isteyenlere yönelik kredi sınırlaması getirdi. Buna göre satın alınacak evin yüzde 90’ını krediye bağlama devri bitti.

Beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? Uzmanlardan çarpıcı açıklama! 

Science’da yayımlanan bir çalışma büyük depremlerin 48 saat önce tahmin edilebileceğini aktardı. Peki beklenen büyük Marmara depremi 48 saat önceden tahmin edilebilecek mi? İşte uzmanların son dakika açıklamaları...

Kira göçü tam gaz: Emekli, öğrenci, çalışan... Herkes yüksek kiralardan kaçıyor!

İstanbul'da yükselen kiralarla başlayan kentten göç, deprem korkusuyla daha da hız kazandı. Emekli de öğrenci de çalışan da yüksek kiralardan kaçıyor.

ParamKart'tan Babalar Günü fırsatı: Giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade ediliyor!

ParamKart, Babalar Günü'ne özel fırsatı duyurdu. Kampanya kapsamında, Babalar Günü'ne özel, ParamKart’la yapılacak giyim, ayakkabı ve aksesuar alışverişlerinde yüzde 25 nakit iade imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

MultiNet yemek kartı kullananlara müjde! Altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 indirim fırsatı!

Beyaz yakalı çalışanların yoğun olarak kullandığı MultiNet yemek kartı, kullanıcılarına yönelik yeni bir kampanyayı hayata geçirdi. 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecek kampanya ile MultiNet yemek kartı kullananlar, altın ve gümüş alımlarında yüzde 1,5 oranında indirim kazanacak.

Doğal gaz faturası yüksek gelenlere müjde! Güzel haber İş Bankası'ndan geldi!

Türkiye'nin önde gelen bankaları arasında yer alan İş Bankası'ndan müjde geldi! Bankadan gelen bilgilere göre; doğal gaz faturaları yüzde 10 indirimli olacak. İşte ayrıntılar...

Yılmaz Küçükçalık Kimdir? Yılmaz Küçükçalık evli mi bekar mı?

Yılmaz Küçükçalık kimdir? Yılmaz Küçükçalık’ın mesleği nedir? Yılmaz Küçükçalık hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelenler dikkat! Devlet 2.700 TL destek veriyor!

Elektrik ve doğal gaz faturası yüksek gelen vatandaşlar dikkat, güzel bir haber geldi. Belirli şartları sağlayan herkes 2 bin 750 TL destek ödemesi alabiliyor. Başvuru şartları ve detaylar için tıklayınız... 

Çalışanlara müjde! İmzalar atıldı saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam!

Çalışanlara müjdeli haber verildi. Toplu sözleşmede imzalar atıldı. Saatlik çalışma ücretlerine yüzde 50 zam yapıldı. İşte detaylar!

Vaviran İnşaat Alüminyum Proje Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Vaviran İnşaat Alüminyum Proje Yönetimi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İslam Atay tarafından kuruldu.

Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli! 

İstanbul'da da hissedilen depremlerden sonra tedirginlik artarken, uzman isimlerden de peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Marmara depremi tartışması büyüyor! Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara'yı anlattı: Bu bölge riskli!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden iş makinelerini enkaz kaldırma çalışmalarına yönlendirme çağrısı geldi. İşte ayrıntılar ve o açıklama...

Çiftçilere müjde! Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 arttı!

Bakan Kirişçi, bu yıl şeker pancarı alımlarında yüzde 245 artış yapıldığını söyledi. Zor günlerden geçen çiftçilerin yanında olduğunu söyleyen Kirişçi, çiftçilerimizi memnun edecek her fedakarlığı ve çalışmayı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor Haberi

Kurbağalıdere Marmara’yı zehirliyor

Kadıköy Belediyesi tarafından Kurbağalıdere’nin 7 ayrı noktasından alınan örneklerin tahlil sonuçlarına göre, koli basili oranı olması gereken seviyenin oldukça üzerinde seyretmesinden dolayı, Kadıköy sahilleri ve Marmara denizi son yılların en büyük kirliliğini yaşıyor.


Tahlil sonuçlarına göre özellikle 7 bölgeden denize girmek son derece riskli ve tehlikeli. Sınır değeri azami 200 olması gereken E.Coli sayımı; Moda Deniz Kulübünde 410, Fenerbahçe Burnunda 390, Kalamış Marina’da 6 bin 500, Yoğurtçu Parkı bitiminde 6 bin 900. Tahlillerde ayrıca denizde hiç olmaması gereken ve bağırsak enfeksiyonlarına neden olan (Fekal Streptokok) bakteri gurubu ise tehlikenin bir başka boyutu.


Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, “ Vatandaşlarımızı denize girmemeleri konusunda geçen yıl da uyarmıştık. Bu sene de değişen bir şey yok. Aldığımız sonuçlara göre denize girmek oldukça riskli. Kurbağalıdere’de...