28 / 04 / 2024

Çiftçilere müjde! Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 arttı!

Çiftçilere müjde! Şeker pancarı alım fiyatı yüzde 245 arttı!

Bakan Kirişçi, bu yıl şeker pancarı alımlarında yüzde 245 artış yapıldığını söyledi. Zor günlerden geçen çiftçilerin yanında olduğunu söyleyen Kirişçi, çiftçilerimizi memnun edecek her fedakarlığı ve çalışmayı yapmaya hazır olduklarını bildirdi.




Bakan Kirişci, Kars Şeker Pancarı Alım Kampanyası Töreni'nde yaptığı konuşmada, şekerin stratejik ürünler arasında yer alması sebebiyle şeker pancarı üretiminin, ülke açısından daha da önem kazandığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bu yıl şeker pancarı alım fiyatının yüzde 245 artışla ton başına 1450 lira olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin, şeker pancarından yapılan şeker üretiminde yaklaşık 2,5 milyon ton yıllık üretimi ile dünyada beşinci sırada, Avrupa’daki sıralamada ise dördüncü sırada yer aldığını belirten Kirişci, sözlerine şöyle devam etti:

"Şeker üretiminde arz güvenliğimizi sağlayan bir seviyede duruyoruz. Şekerpancarı üretiminin en önemli unsuru olan tohum, ülkemizde üretilmekle birlikte, ebeveyn hatlar ithal edilmektedir.”

Devamında Bakan Kirişçi: “Sertifikalı kademede şeker pancarı tohumu üretim miktarı 2021 yılında 2 bin 122 tona erişmektedir. Şeker pancarı tohumu üretiminde yeterlilik oranımız ise yüzde 183'tür.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön