28 / 04 / 2024

Kurbağalıdere temizlik çalışmaları

Kurbağalıdere temizlik çalışmaları

Kadıköy Mahalle Muhtarları ve Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, 'temizlenen Kurbağalıdere'de balıklar yaşamaya başladı' yönündeki haberlere tepki göstererek eylem yaptı.

Kurbağalıdere balçıktan tamamen temizlendi!

Yaydığı pis koku ve kötü görüntüsü nedeniyle gündeme gelen Kadıköy'deki Kurbağalıdere'de temizleme ve ıslah çalışmaları tam gaz ilerliyor.

Kurbağalıdere'de temizlik çalışmaları ne durumda?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Kurbağalıdere’de geçen ay sonunda başlattığı temizleme çalışmaları hızla devam ediyor. Çevre sakinleri, deredeki hava kabarcıklarının azaldığını ama kokuda bir azalma yaşanmadığını belirtiyor.

Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmaları tamamlanmak üzere!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy-Maltepe-Ümraniye'deki derelerin aktığı geniş bir havza olan 67 kilometre uzunluğundaki Kurbağalıdere'nin temizlik çalışmalarında önemli mesafe aldı.

Kurbağalıdere'deki temizlik çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı!

Kirliliği ve çevreye yaydığı koku her geçen gün artan Kadıköy Kurbağalıdere'de geçen hafta başlatılan temizleme çalışmaları sonucunda çamurun yüzde 60'ı temizlendi. Bir hafta içinde kötü kokunun büyük çapta biteceği belirtiliyor.

Bitlis'i tarihine kavuşturan kentsel dönüşüm çalışmalarında sona gelindi!

Bitlis'teki Dere Üstü Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. 

Kurbağalıdere yatağındaki barakalar yıkıldı!

Çalışmalarına devam eden Ataşehir Belediyesi atık malzeme toplama amacıyla yapılan barakaları yıktı.

İzmir metro çalışmalarında son durum ne? 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2020 yılında hayata geçmesi planlanan Narlıdere Metrosu'nda çalışmalarını sürdürüyor. Buca Metrosu içinde müjdeli haber verildi. 

Rize'deki bina yıkım çalışmaları sırasında çöktü!

Rize'nin Muradiye İlçesi'nde dere yatağına inşa edilen geçtiğimiz gün yıkımına başlanan 7 katlı bina çalışmalar sırasında çöktü.

Kurbağalıdere'nin son hali inanılmaz!

Kurbağalıdere yeniden canlanıyor. İBB tarafından 5 yıldır devam eden ve son 1 yıldır hızlandırılan ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlandı...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi trafiğe açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, yenileme çalışmaları sebebiyle 23 Aralık 2017'de kapatılan Kurbağalıdere Köprüsü'nün 2 şeridi açıldı.

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, trafik sıkışıklığına neden olan Kadıköy Kurbağalıdere Köprüsü’nü yeniden inşa ediyor. Yıkım işlemlerinden dolayı köprü 23 Aralık Cuma Günü Saat 09.00’dan itibaren araç ve yaya trafiğine kapatılacak.

Malatya Aşudi Vadisi planlama çalışmaları tamamlandı!

Malatya’daki dere yatağının geçtiği Aşudi Vadisinde başlatılan yeniden planlama çalışmaları tamamlandı.

Kurbağalıdere-Hasanpaşa Kentsel Sit Alanı imar planı askıda!

İstanbul Kadıköy İlçesi, Kurbağalıdere - Hasanpaşa Kentsel Sit Alanına ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Narlıdere Sahilevleri düzenleme çalışmaları tamamlanamadı!

İzmir'in en lüks semtlerinden olan ve ünlü isimlerin yaşadığı milyonluk villaların bulunduğu Sahilevleri Kıyı Düzenleme çalışmaları tamamlanamadı.

Narlıdere'de uzun süren inşaat çalışmaları tepki görüyor!

Narlıdere'de geçtiğimiz aylarda çöken Narbel Yolu'ndaki inşaat çalışmalarının uzun sürmesine çevre sakinleri tepki gösterdi.

Kurbağalıdere temizlik çalışmaları Haberi

Kurbağalıdere temizlik çalışmaları

Kadıköy Mahalle Muhtarları ve Kadıköy Kent Dayanışması üyeleri, 'temizlenen Kurbağalıdere'de balıklar yaşamaya başladı' yönündeki haberlere tepki göstererek eylem yaptı. Kadıköy Kent Dayanışması ve Kadıköy'de bulunan 21 muhtar, son durumunu yerinde görmek için Kurbağalıdere güzergahını gezdi. 


Grup, 'İBB'nin yaptığı ıslah çalışması sonucu Kurbağalıdere'de balıklar yaşamaya başladı' iddiasındaki haberlerin doğru olmadığını öne sürerek eylem yaptı. 


Dere kenarında toplanan grup, dereyi kirleten kaynakların ıslah edilmeden yapılan projeler ile Kurbağalıdere'nin temizlenemeyeceğini dile getirdi. Grup adına basın açıklaması yapan Filiz Elasu, "Bazı gazete ve televizyon kanallarında İBB'nin yaptığı ıslahat çalışmaları sonucunda Kurbağalıdere'de balıklar yaşamaya başladı iddiasında haberler çıktı. Haberlerde masmavi bir derede yüzen balıklara da yer verildi. İBB'nin hatalı ıslahat çalışması nedeniyle kamuoyunda olaşan büyük tepkiyi delmek amacıyla hazırlattığı anlaşılan gerçek dışı haberi yayınlayanlar İBB'nin propagandasına...