27 / 07 / 2024

Kurdaki dalgalanma enflasyon

Kurdaki dalgalanma enflasyon

SAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilen: "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum"

Türkiye’de satılan en ucuz akıllı telefonlar!

Dolar kurundaki dalgalanma, enflasyon ve ülkemizdeki vergiler nedeniyle akıllı telefon fiyatları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bir dönemler araba alınan fiyatlara artık akıllı telefonlar satılamaya başladı. Yine de günlük iletişimimizden tutun da finansal işlemlerimize kadar her alanda kullandı

Yabancıya konut satışı kurdaki oynaklıktan nasıl etkilendi?

GİGDER’in marka ve pazar araştırma şirketi AGS Global işbirliğiyle hazırladığı GİGDEKS’e göre, bir önceki çeyrekte 196.037 dolar olan yabancıya ortalama birim konut satış fiyatı, 2021’in son çeyreğinde 187.091 dolara indi. Kurdaki dalgalanma yabancıya konut satışını etkiledi...

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları ne kadar oldu?

Kasım ayı enflasyon oranları açıklandı. Enflasyondaki güncelleme sonrasında Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Aralık ayında ne kadar oldu?

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon kasım ayında yüzde 0,38 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 10,56 oldu.

Avro Bölgesi'nde enflasyon yükseldi!

Avro Bölgesi'nde kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 1'e yükseldi.

Cumhurbaşkanı: Faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk!

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemize geçtiğimiz ağustos ayından itibaren kurulan döviz kuru faiz ve enflasyon üçgeninde kurulan oyunu bozduk" dedi...

Enflasyon rakamları açıklandı!

Enflasyon ekim ayında yüzde 2 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 8,55 oldu.

Enflasyon tek haneye düştü!

Enflasyon, eylül ayında yüzde 0,99 artış gösterirken, yıllık bazda yüzde 9,26 ile 2017'den sonra yeniden tek haneyi görmüş oldu.

AA Finans'ın eylül ayı 'Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketine katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nde yüzde 1,34 artış olacağını söyledi.

Enflasyon Endeksli Konut Kredisi ne kadar avantajlı?

Enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar oldu?Enflasyon endeksli krediden sabit faizli krediye geçmenin avantajları neler?

Eylül’de enflasyon endeksli konut kredisi faizleri ne kadar?

Açıklanan enflasyon oranları sonrasında Eylül ayı için Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri yeniden güncellendi Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faizleri ne kadar oldu?

Enflasyon endeksli konut kredisinde taksitler ne kadar?

Enflasyon endeksli konut kredisi faiz oranları Temmuz ayı enflasyon oranlarında yaşanan artışa bağlı olarak yükseldi. Enflasyon Endeksli Konut Kredisi faiz oranları Ağustos’ta bir önceki aya oranla 7 puan arttı. Peki taksitler ne kadar yükseldi?

Kira artışları ve enflasyon!

İstanbul Emlak Brokerleri Kulübü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Özcan "kira artışları ve enflasyon" konusunu kaleme aldı...

Kurdaki dalgalanma enflasyon Haberi

Kurdaki dalgalanma enflasyon


Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Bilen, ocak ayı enflasyon rakamlarına ilişkin, "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum" dedi. 


Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) ocak ayı aylık enflasyon oranının yüzde 1,98, yıllık enflasyon oranının ise yüzde 7,75 olarak belirlendiğini anımsattı. 


 "Geçen ay kurda meydana gelen sert dalgalanma ve faiz artışının özellikle aylık enflasyonun bu kadar yukarı çıkmasında rol sahibi olduğunu düşünüyorum" diyen Bilen, gelişmelerin Merkez Bankasının yıl sonu için revize ettiği 6,6 hedefinin zor tutturulacağını gösterdiğini aktardı.


Bilen, ekonomik istikrarın beraberindeki politik istikrarla bunun çok büyük sorun oluşturmayacağını, uzun vadede tolere edilebilecek nitelikte olduğunu dile getirerek,...