03 / 05 / 2024

Küresel Altyapı Merkezi nedir

Küresel Altyapı Merkezi nedir

G-20'den dünya için yüzde 2.1'lik büyüme hedefi çıktı. Ayrıca büyüme düzensizliğini gidermek için 2018'e kadar 'küresel altyapı merkezi' kurulacak. Davutoğlu, bu süreçte KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Küresel ham çelik üretimi ekim ayında yıllık yüzde 0,6 oranında yükseldi

Küresel ham çelik üretimi, ekim ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 0,6 yükselerek 150 milyon tona kadar çıktı. Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), ekim ayı ham çelik üretim verilerini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları..

Küresel ham çelik üretimi Mayıs ayında yüzde 5,1 düştü!

Merkezi Brüksel'de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, küresel ham çelik üretimi, Mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 düştü ve 161,6 milyon ton oldu.

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul'u küresel merkez haline getirebilir!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, İstanbul Finans Merkezi Projesi’nin İstanbul’un bölgesel ve küresel bir merkez olmasında bir fırsat olduğuna dikkat çekti.

Emlak Konut GYO Körfezkent Ticaret Merkezi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Kocaeli Körfezkent Ticaret ve Kur'an Kursu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi kapsamında (Körfezkent Ticaret Merkezi) Projesi ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı.

Adil Karaismailoğlu 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na katıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kore Cumhuriyeti tarafından düzenlenen 8'inci Küresel Altyapı İş birliği Konferansı'na video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, bir marka olan müteahhitlik firmaları ile Koreli firmaların üçüncü ülkelerdeki yatırım projelerinde ortaklık yapmala

Türkiye'nin altyapı projeleri küresel arenada ilgi görüyor!

Dünyanın dört bir tarafından en iyi altyapı projelerinin tanıtıldığı 13. Küresel Altyapı Liderleri Forumu'nda, Türkiye de ulaştırma alanındaki altyapı projeleriyle yer aldı.

İnşaat sektörüne damga vuracak 10 yeni küresel trend!

KPMG, inşaat ve altyapı sektöründeki trendlere ilişkin değişim ve gelişmeleri inceleyen raporunu 2017 yılı için yayımladı. İşte inşaat sektörüne damga vuracak 10 yeni küresel trend...

Londra'da İstanbul Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu düzenlenecek!

İstanbul Finans Merkezi Girişimi iş birliğiyle hayata geçirilen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” isimli forum dizisinin üçüncüsü Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katılımıyla Londra’da düzenlenecek.

Niğde İl Gelişme Planı kapsamında Kırsal Altyapı Şurası gerçekleştirildi!

Niğde Valiliği öncülüğünde hazırlanan, Niğde Üniversitesi tarafından çalışmaları yapılan, Niğde İl Gelişme Planı kapsamında gerçekleştirilen Kırsal Altyapı Şurası Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İstanbul Finans Merkezi ulaştırma altyapısı için 2.7 milyar dolar!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi programı kapsamında ulaştırma altyapısı için toplam 2.7 milyar dolar harcanacak. 2014-2018 arasında uygulanacak program ile, İstanbul'un dünyada ilk 25 küresel finans merkezi içerisinde yer alması hedefleniyor...

İstanbul Finans Merkezi için 2.7 milyar dolarlık yatırım!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi programı kapsamında ulaştırma altyapısı için toplam 2.7 milyar dolar harcanacak. 2014-2018 arasında uygulanacak program, İstanbul'u küresel finans merkezi içerisine sokacak.

Küresel Altyapı Merkezi kurulacak!

G-20'den dünya için yüzde 2.1'lik büyüme hedefi çıktı. Ayrıca büyüme düzensizliğini gidermek için 2018'e kadar 'küresel altyapı merkezi' kurulacak. Davutoğlu, bu süreçte KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini söyledi

Küresel Altyapı Merkezi nedir Haberi

Küresel Altyapı Merkezi nedir

Avustralya'nın Brisbane kentinde dün sona eren G-20 Zirvesi'nin sonuç bildirisinde, çalışmaların 2015'te Türkiye'nin dönem başkanlığında devam edeceği ve sağlanan ilerlemenin 15-16 Kasım 2015'te Antalya'da düzenlenecek zirvede değerlendirileceği belirtildi. İki gün süren zirvenin sonunda yayımlanan bildiride yaşam standartlarının yükseltilmesi ve dünya genelindeki büyüme düzensizliğini gidermek için de 2018'e kadar küresel bir altyapı merkezi kurulması yer aldı. 


YENİ İŞ İMKâNI GELİYOR 

Bildirgede gelişmekte olan ülkelerin küresel değer zincirlerine daha fazla katılmasına olanak tanıyan politikaların önemi vurgulandı. İstihdam ve dengeli büyümeye dikkat çekilen bildiride şu ifadelere yer verildi: "Bu yıl G-20'nin gayri safi milli hasılasını 2018'e kadar fazladan yüzde 2 artırmak gibi iddialı bir hedef belirledik. IMF ve OECD analizlerine göre taahhütlerimizi yerine getirmemiz durumunda bu oran yüzde 2.1'e ulaşacak. Bu da küresel ekonomiye...