10 / 05 / 2024

Küresel Raporlama Girişimi nedir

Küresel Raporlama Girişimi nedir

İETT, Küresel Raporlama Girişimi’nden (Global Reporting Initiative) A Plus onayını almaya layık görülerek Türkiye’ye bir ilk yaşattı. GRI Küresel Raporlama Girişimi’nin bu onayı ile kamu sektöründe onay alan ilk kurum İETT oldu.

Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler!

AA Finans Analisti Memiş, "Altının onsundaki yükselişin nedeni küresel gelişmeler. Altın destekli borsa fonlarına (ETF) girişlerde alımlar hızlandı, hedef olarak 2 bin 300 dolar, devamında 3 bin dolar seviyesi hedeflendi." dedi.

Dünya Bankası Kovid-19 nedeniyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Dünya Bankası, yeni tip koronavirüs salgınının, küresel ekonomiyi İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana görülen en derin ekonomik durgunluğa soktuğunu belirterek, küresel ekonominin bu yıl yüzde 5,2 daralacağı tahmininde bulundu.

Fitch küresel ekonomiye ilişkin büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin derinleşmeye devam ettiğini belirterek, daha önce yüzde 3.9 küçülmesini beklediği küresel ekonominin bu yıl yüzde 4.6 daralacağını öngörüsünde bulundu.

Küresel ticaret yüzde 3 azaldı!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı, küresel ticaretin Kovid-19 salgınının etkisiyle yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 azaldığını bildirdi.

İMSAD ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ toplantısı 12 Mayıs'ta!

İMSAD, 33. Gündem Buluşmaları toplantısını ‘Pandemi Döneminde Küresel Ticareti Sürdürmek’ başlığıyla 12 Mayıs'ta online olarak düzenlenecek...

Küresel varlık alımlarının bu yıl 6 trilyon dolara ulaşması bekleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel varlık alım programlarının toplam hacminin bu yılın sonunda 6 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini duyurdu.

Mitaş Endüstri yatırımlarını küresel ölçekte genişletecek!

Çelik yapıların tasarımı, imalatı, galvaniz kaplanması, boyanması, montajı ve taahhüdü gibi alanlarda hizmet sağlayan Mitaş Endüstri, dünyanın 5 kıtasında 135'ten fazla ülkeye ihracat yapıyor. Mitaş Endüstri, gelecek 5 yılda yatırımlarını küresel ölçekte genişletmeyi amaçlıyor...

IMF Kovid-19 etkisiyle 2020 küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip koronavirüs salgını kaynaklı ekonomik durgunluğun etkisi ile bu yıla ilişkin küresel büyüme tahminini düşürürken, 2021 yılına dair beklentisini yükseltti.

BM: Küresel ekonomi koronavirüs nedeniyle yüzde 1 daralabilir!

Birleşmiş Milletler (BM), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile küresel ekonominin yüzde 1 daralabileceğini aktardı.

Konut piyasasında küresel çapta düşüşe neden olan olaylar!

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) birçok sektörü olduğu gibi konut sektörünüde etkiledi. Koronavirüs salgını dünyayı küresel çapta etkileyen olaylar arasına girdi...

Moody's: Kovid-19 salgını küresel inşaat sektörünün görünümünü bozabilir!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel inşaat sektörünün görünümünde bozulmaya sebep olmasının beklendiğini açıkladı...

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...

Moody’s Kovid-19 nedeniyle küresel büyüme tahminini düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel ekonominin bu yıl yüzde 0,5 daralacağını, 2021'de ise yüzde 3,2'lik büyüme göstereceğini bildirdi.

Küresel Raporlama Girişimi nedir Haberi

Küresel Raporlama Girişimi nedir

Onay alan 2012-2013 sürdürülebilirlik raporu, ekonomik, sosyal ve çevresel kriterlerin raporlanması ile oluşturuldu. İlk raporu ile “A,B,C” seviyeleri arasından “A+” onayını alan İETT raporu bundan sonra iki yılda bir yayınlayacak. SGS, dünyanın lider gözetim, denetim, test ve belgelendirme kuruluşu, tarafından yapılan sınırlı bağımsız inceleme sonucunda alınan 14064 Sera Gazı Emisyon güvence raporu ile “+” alınması konusunda ayrı bir denetime ihtiyaç duyulmadı.

Raporun, İETT’nin bugün ve gelecekteki olumlu etkilerini artırmaya yönelik faaliyetlerini aktarabileceği önemli bir iletişim aracı olması hedefleniyor. Hazırlanan ilk sürdürülebilirlik raporunun Türkçe ve İngilizce versiyonuna www.iett.gov.tr sitesinden ulaşılabilecek.

Küresel Raporlama Girişimi özelikle yeni dünya trendinde özel sektör ve kamudaki kurumların daha şeffaf, çevreci, güvenilir ve insan haklarına saygılı bir iş anlayışını geliştirmek için çalışıyor. Bu anlayışı ise...