29 / 04 / 2024

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin gerçekleştirilmesine ilişkin, projeden vazgeçilmezse ortaya çıkacak deprem felaketiyle ağır bedeller ödeneceğini ifade etti...



Sanatçılar Girişimi Sözcüsü Ataol Behramoğlu, koronavirüs salgını en önemli gündemken, tartışılan Kanal İstanbul ile ilgili ilk ihalenin gerçekleştirilmesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre; Türkiye’de her geçen gün etkisini ve can kaybını artırıyor. Bu süreçte tartışılan proje Kanal İstanbul'un ilk ihalesinin yapılması tepkilere sebep oldu. 

Sanatçılar Girişimi de salgın günlerinde Kanal İstanbul'a ilişkin ilk ihalenin yapılmasına tepki gösterdi. Girişimin sözcüsü ve şair Ataol Behramoğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

“Türkiye'nin vicdanlı, yurtsever yazarları, sanatçıları olarak, bu felaket günlerinde bile Kanal İstanbul ısrarından ve hırsından vazgeçmeyen iktidar sahiplerini uyarıyoruz: Bu akıl dışı yolda ısrarınızı sürdürürseniz deprem felaketi kapıda beklemekteyken corona virüs ve yokluk felaketiyle boğuşmakta olan halkın yükselen öfkesi önünde daha ağır bedeller ödenmesi kaçınılmaz olacaktır.”

Sanatçılar Girişimi’nden Kanal İstanbul yorumu! 

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki!

Kanal İstanbul ihalesi tepkilerine Bakanlıktan yanıt!

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!

 


Geri Dön