23 / 12 / 2024

Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

 Canan Kaftancıoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki! 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul için dün yapılan ilk ihaleye ilişkin, "İstanbul’un İstanbulluların Kanal İstanbul’a değil, Sahra Hastanelerine, evde kalabilecek ekonomik koşullarının oluşturulmasına ihtiyacı var" dedi...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kanal İstanbul için ilk ihalenin yapılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sözcü'de yer alan habere göre, ihaleye tepki gösteren Kaftancıoğlu, “İstanbul’un İstanbulluların Kanal İstanbul’a değil, Sahra Hastanelerine, evde kalabilecek ekonomik koşullarının oluşturulmasına, planlı ve entegre bir sağlık hizmetine kısacası sağlıklı yaşamaya ihtiyacı var. Hem de çok acil” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul projesi kapsamında Başakşehir’deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy’deki tarihi Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon projesi için dün ihaleye çıkıldı.

İhalenin, koronavirüs salgını sebebiyle neredeyse ticari faaliyetlerin durduğu bugünlerde yapılmasına tepkiler geldi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, halkın Kanal istanbul'a değil, Sahra Hastanelerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. 

“HALK CAN DERDİNDE İKTİDAR İHALE PEŞİNDE”

Kaftancıoğlu, dün ihale gerçekleştirildikten sonra bir paylaşımda bulundu. Yaptığı paylaşımda, “İstanbul'un İstanbulluların Kanal İstanbul'a değil, Sahra Hastanelerine, evde kalabilecek ekonomik koşullarının oluşturulmasına, planlı ve entegre bir sağlık hizmetine kısacası sağlıklı yaşamaya ihtiyacı var. Hem de çok acil” ifadelerine yer verdi.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Kendisi de bir doktor olan Kaftancıoğlu, Sahra Hastaneleri'ne ilişkin bilgiler de aktardı. “Sahra Hastanesi nedir ve ne değildir? Hekim olarak bilgilendirme ihtiyacı hissettim” diyen Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

-Sahra hastaneleri felaket mağdurlarına güvenli ve sağlık hizmetleri sunmak için önceden belirlenmiş, güvenli bölgelerde hastaların tedavisini sürdürmek amacıyla afetlerden sonra kurulan geçici hastanelerdir.

-Dünya Sağlık Örgütü hastanelerin hasar görmediği ve çalışmasında risklerin saptanmadığı durumlarda yeni bir sahra hastanesinin kurulması önermese de birçok afet durumunda hastaneler ya hasar görür ya da kullanılması riskli hale gelir.

-Böyle durumlarda risk analizi yapılarak belirlenen uygun alanlarda idari, hastaneye kabul, operasyonel, lojistik ve insani yardım hizmetleri birimlerini de içeren sahra hastaneleri kurulmalıdır.

-Sahra hastanesinin yapısında bulunması gereken birim ve bölümler, kullanılabilecek malzemeler, felaketin büyüklüğüne, ulusun ve hastanenin mali kaynaklarına bağlı olarak değişir.

-Sahra hastaneleri kurulum amacı ve sürelerine baktığımıza; erken tıbbi bakımda 48 saatlik, ileri tıbbi bakımda 15 gün veya hasarlı tesislerin yerine, inşa/onarım süreci boyunca geçici bir tesis olarak iki aydan iki yıla veya daha fazla süre boyunca hizmet vermeye devam edebilir.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul ihalesine tepki!

Kanal İstanbul'un ilk ihalesi yapıldı!

Gülizar Biçer Karaca'dan Kanal İstanbul ihalesi açıklaması!

Kanal İstanbul ihalesi tepkilerine Bakanlıktan yanıt!


Geri Dön