30 / 04 / 2024

Kurttepe İstasyonu

Kurttepe İstasyonu

Adana Büyükşehir Belediyesi bu kez de metronun Kurttepe İstasyonu önündeki imarda park ve yeşil alan olarak tescillenmiş bin 337 metrekarelik parsele göz dikti.

Adana'daki Kültürel tesis alanı projesine neden itiraz edildi?

Adana Büyükşehir Belediyesi bu kez de metronun Kurttepe İstasyonu önündeki imarda park ve yeşil alan olarak tescillenmiş bin 337 metrekarelik parsele göz dikti.

Sultanbeyli Teleferik Projesi'nin ihalesi yapıldı!

Sultanbeyli Teleferik Hattı Proje çalışmaları halen yapımı devam eden Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nın Sultanbeyli İstasyonu ile entegre edilerek Sultanbeyli Gölet Parkı’ndan geçerek Sultanbeyli Kalesi’nde son bulacak.

1982 yılında Söğütlüçeşme Tren İstasyonu Türkiye'nin en modern terminali olacakmış!

1982 yılında inşası süren Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, tamamlandığında Türkiye'nin en modern terminali olacakmış. Yapımına başlandığı günden 1982 yılına kadar 483 milyon lira harcanan terminal için 27 bin metrekare kamulaştırma yapılmış.

Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırıyor!

Esra Boğazlıyan birkaç gün önceki yazısında Kadıköy Kartal Metrosu’nun Yeni Sahra İstasyonu’ndaki sızıntıyı gündeme getirmişti. Boğazlıyan bugünkü yazısında da Kadıköy, Taksim ve Gayrettepe’de metro istasyonları su sızdırdığını dile getirdi...

Metsan Nexus Kartal projesinden metro istasyonu geçiyor!

İstanbul'da deniz ve ada manzaralı 36 katlı 2 bina ve ortasında 17 katlı dairesel kuleden oluşacak Metsan Nexus, Kartal'daki Yakacık Metro İstasyonu'nun üzerinde yükseliyor...

Maltepe Esenkent Yaya Üst Geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatları ile ana arterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılmaya devam ediyor. Maltepe Esenkent Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi kaldırıldı.

Maltepe Esenkent yaya üst geçidi kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Esenkent D - 100 Karayolu üzerinde bulunan Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidini kaldırıyor. Yayaların geçişleri metro alt geçidi ile sağlanıyor.

Hacıosman Metrosu-Belgrad Ormanı arasına yeni bisiklet yolu!

Sarıyer Hacıosman Metro İstasyonu’ndan başlayarak Belgrad Ormanı girişine kadar devam eden 6.5 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek..

Samsun Otobüs Terminal binası değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Yusuf Ziya Yılmaz Samsun Şehirlerarası OtobüsTerminal binası, 2 adet Akaryakıt İstasyonu ve Arsası yıl sonu değerleme Raporu'nu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi.

Sivas Çayboyu Su Arıtma Tesisi açıldı!

Sivas'ta bulunun tüm evlerden tatlı su akmaya başladı. Yeni Nesil Teknoloji ile İçme Suyu Arıtma ve Terfi İstasyonu'nun hizmete açılışı ise bugün görkemli bir törenle Çayboyu Mahallesi Su Arıtma Tesisi'nde gerçekleştirildi.

Ayazağa üst geçidi bu akşam kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Büyükdere Caddesi'ndeki İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi 3 Ocak 2015 Cumartesi günü (bugün) 00.00'da kaldırılmaya başlanacak...

İTÜ Ayazağa yaya üst geçidi kaldırılacak!

Başkan Kadir Topbaş'ın talimatları ile hem yayaların rahat geçişlerini sağlayabilmek hem de görüntü ferahlığı oluşturmak amacıyla Sirkeci ve Pertevniyal üst geçitlerinin ardından şimdi de İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi kaldırılıyor.

Köy Zekeriyaköy Konutları!

Siyahkalem İnşaat imzası taşıyan Köy Zekeriyaköy Konutları 'nda yüzde 1 KDV oranı uygulanıyor. Proje Maslak'a 20 dakika, Hacıosman Metro İstasyonu'na 12 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Kurttepe İstasyonu Haberi

Kurttepe İstasyonu

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, kamuoyunda "skandal kamulaştırma" iddiasıyla gündeme gelen Kurttepe İstasyonu önündeki otopark alanı ile hemen yanındaki yeşil alanı "Kültürel tesis alanı (sahaflar çarşısı) ve yer altı otoparkı" olarak düzenlemesine ilişkin karara yapılan itirazı reddetti. Büyükşehir Belediyesi bu kararla bir kez daha Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) kesintisinden oluşan alanı amaç dışı kullanıma açarak 'yeşil alan gaspı' yapmış oldu. 


İTİRAZ REDDEDİLDİ 

Büyükşehir Belediye Meclisi, 14.05.2015 tarih ve 169 sayılı kararıyla onaylanan nazım ve uygulama imar planlarında mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'nde olan Huzurevleri Mahallesi'nde toplam 7 bin 651 metrekarelik 6725 ada, 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 parseller ile imarda "park ve yeşil alan" olan 6726 ada 1 parselde imar değişikliğine gitti. "Kültürel tesis alanı (sahaflar çarşısı) ve yer altı otoparkı" olarak...