01 / 05 / 2024

Kurtuluş Sedar Görmüş kimdir

Kurtuluş Sedar Görmüş kimdir

Zonguldak yaşanan heyelan ve sel felaketlerini tetikleyen risk faktörlerini açıklayan BEÜ Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kurtuluş Sedar Görmüş, doğal su toplama çizgilerinin korunması gerektiğini vurguladı.

Bitcoin'de ETF rüzgarı sona erdi mi? Bitcoin fiyatı yüzde 20 geriledi...

İlk spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının 11 Ocak 2024'te piyasaya sürülmesinden bu zamana kadar, Bitcoin fiyatı yaklaşık yüzde 20 oranında geriledi ve yeniden 40 bin doların altını görmüş oldu. İşlem hacmi en yüksek olan kripto para biriminde düşüşün devam ettiği kaydedildi. 

2024'te 1 milyon 200 bin konut satılması hedefleniyor!

Türkiye'de pandemide düzenlenen kampanyalar, yabancı göçü gibi nedenlerle konut satış ve kira fiyatları zirveleri görmüştü. 2024 yılında da piyasanın ana aktörünün ‘konut’ olması bekleniyor.

1942 yılında Göztepe'de 11 dönüm bahçeli köşk 14 bin liraya satılıyormuş!

İstanbul Göztepe'de 1942 yılında 11 odalı bir köşk 14 bin liraya satılıyormuş. Günümüzde ise İstanbul’da konutların metrekare fiyatı 41,766 TL'yi görmüş durumda...

545 yıllık tek yalı camisi yenileniyor! Edirne'de tarihi restorasyon başladı!

Edirne'de 545 yıllık tek yalı camisi olan tarihi Kasımpaşa Camiisi definecilerin kazıları sonucunda büyük tahribat görmüştü. Edirne Valisi Yunus Sezer, caminin restorasyon çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Kuzu karkas eti ihracat yetkisinde Et ve Süt Kurumu'ndan şok karar!

ESK, yıl sonuna dek 5.000 tonluk kuzu eti ihracat yetkisinin yerine getirilemeyeceğini duyurdu. İhracat yetkisini kullanmama kararının arkasında yükselen piyasa fiyatlarını işaret etti. İhracat kararı alındığında kuzu eti kesim fiyatları son iki hafta içinde 10 lira üzerinde bir artış görmüştü.

Ayda 40 bin TL kazandırıyor! Eleman bulunamıyor

Türkiye'de çobanlık yapan kişi sayısı oldukça azaldı. Artık bu meslek çok fazla rağbet görmüyor. Batman'da yayla çobanlığı için aylık 40 bin lira teklif ediliyor ama yine de çoban bulunamıyor. İşte detaylar...

Kredi faizlerinde Mayıs sarsıntısı! Konut, ihtiyaç, taşıt kredisi faizleri arttı mı? Kredi alacaklar dikkat!

Politika faizi yüzde 8,5 ile tek haneli düşük seviyede olurken hem kredi hem de mevduat faizlerindeki yükseliş devam ediyor. Özellikle TL ticari kredi faizi ile ihtiyaç kredi faizi son zamanların en yüksek seviyelerini görmüş durumda.

Ekonomistlerin tahmini o seviyeyi gösteriyor! 

Yapılan ankete katılan ekonomistler, TCMB'nin perşembe günkü oturumunda politika faizini sabit tutmasını beklerken; Reuters'in yaptığı ankete göre ekonomistlerin hepsi, Merkez Bankasının faize dokunmasını ön görmüyor.

120 metrekare prefabrik ev fiyatı ne kadar?14 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evlerin fiyatları vatandaşların gündeminde yer alıyor. Depremden hasar görmüş illere prefabrik ev göndermek isteyen ya da kendi için araştırma yapan pek çok kişi vardır. İşte detaylar!

Radikal Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Radikal Gayrimenkul Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Erman Görmüş tarafından kuruldu.

Benzin ve motorin fiyatlarında flaş gelişme! Yüzde 11 arttı! Fiyatları katladı! Duyanlar inanmıyor!

Akaryakıt fiyatları 2022’de rekor seviyeleri görmüştü. Benzin litre fiyatı bir senede yüzde 44 zamlanırken, motorin fiyatları ise yüzde 73 yükseldi. Fiyat artışına karşın yurt içi piyasalarda 2022’de benzin ve motorin satışları yükseldi. Benzin satışları yüzde 11,08 ve motorin ise yüzde 0,12 arttı.

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

Konut fiyatlarında yeni gelişme! Resmen zirveden döndü

Konut fiyatları ekimde bir önceki aya göre yüzde 5,4; yıllık bazda yüzde 188, 2 yükseldi. Eylül ayında yıllık artış yüzde 189,09 ile rekoru görmüştü.

Kurtuluş Sedar Görmüş kimdir Haberi

Kurtuluş Sedar Görmüş kimdir

Zonguldak yaşanan heyelan ve sel felaketlerini tetikleyen risk faktörlerini açıklayan BEÜ Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Kurtuluş Sedar Görmüş, doğal su toplama çizgilerinin korunması gerektiğini vurguladı.


Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kurtuluş Sedar Görmüş, Türkiye ve Zonguldak’taki heyelan riskleri hakkında açıklamada bulundu. Türkiye’de heyelanın en fazla İç ve Doğu Anadolu Bölgeleri başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde yaşandığına dikkat çeken Görmüş, heyelanı tetikleyen risk faktörlerini de maddeler halinde anlattı.


Maden Tetkik Arama (MTA) kurumuna ait aktif ve eski heyelan bölgelerini de harita üzerinde değerlendiren Görmüş, "Oluşan heyelanların yoğunlukla dağlık kesimde yükseltinin fazla olduğu kesimde meydana geldiğini bu haritalardan da görebiliyoruz. Biz il olarak baktığımızda yüzde 56’sı dağlık ve engebeli bir bölgede yaşıyoruz. Heyelan...