02 / 05 / 2024

kuru mülkiyet satışı nasıl olur

kuru mülkiyet satışı nasıl olur

Kuru mülkiyet, bir taşınmaz üzerinde kullanma ve yararlanma hakkı olmadan, o taşınmaza sahip olmaya karşılık geliyor ve bu mülkiyet şeklinin değeri bulunuyor. Peki, kuru mülkiyet satışında harç oranı ne kadardır?

Kuru mülkiyet satılabilir mi?

Üzerinde intifa hakkı bulunan kuru mülkiyet satılabilir mi? Kuru mülkiyetin satışı nasıl gerçekleşir? Kuru mülkiyetin satışı konusunda merak ettiğiniz soruların detaylı cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kuru mülkiyet nedir? Kuru mülkiyet sahibi ev satabilir mi?

Kuru mülkiyet çıplak mülkiyet olarak da adlandırılan gayrimenkulde belirli bir hakkı ifade eder. Arazi alım satımlarında kullanılan bu terimin ne olduğunu bilmek önemlidir. Peki kuru mülkiyet nedir, kuru mülkiyet sahibinin hakları nelerdir? İşte kuru mülkiyetle ilgili kapsamlı bilgiler...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Yeni mülkiyet sistemiyle konut fiyatları yarı yarıya düşebilir!

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS) Başkanı İsmail Özcan, yeni mülkiyet sistemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki yeni mülkiyet sistemi konut fiyatlarını düşürecek mi? İşte yanıtı..

Bakan Murat Kurum'dan arazi müjdesi! Tarım arazilerinin satışında başvuru süresi uzatıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada,  "Hazineye ait 2/B ve tarım arazilerinin hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemeyle vatandaşlarımızın mülkiyet sorunlarını çözüyoruz." şeklinde konuştu.

Müşterek mülkiyet satışı!

Bir taşınmazı birden fazla kişinin satın almasıyla ya da miras yoluyla elde etmesi durumunda müşterek mülkiyet satışı durumu ortaya çıkıyor. Peki müşterek mülkiyet satışı nedir? İşte müşterek tapu örneği...

Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Kanun Teklifi!

COVID-19 Salgınının Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince Hazineye ait taşınmazları satın almak suretiyle başvurarak taksit ödemelerine başlayan kişilerin taksit ödemelerinin ertelenmesi amaçlanıyor.

Türkiye'de yabancı mülkiyet sayısı 300 bini geçti!

Yabancılara yapılan konut satışı 2019'un ilk çeyreğinde arttı. Nisan ayında satışlar sonrası toplam yabancı mülkiyet sayısı 301 bin 148 oldu...

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorunu çözülüyor!

Sultanbeyli'deki mülkiyet sorununun çözülmesi amacıyla, fiili kullanıcıların, kullandıkları bu alanları satın almalarına imkan sağlanacak..

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Başbakan Yıldırım'a sordu..

Ordu'da miras yoluyla mülkiyet devri işlemleri konuşuldu!

Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından “Miras Yolu ile Mülkiyet Devri ve Tarım Arazilerinin Satışı Paneli” düzenlendi.

Ünye'de mülkiyet sorunu çözülüyor!

Ünye’de şahısların kullandığı, ancak mülkiyeti Ünye Belediyesi’ne ait olan parsellerin şahıslara satılarak devredilmesiyle ilçede kangren olan mülkiyet sorunu çözümleniyor.

kuru mülkiyet satışı nasıl olur Haberi

kuru mülkiyet satışı nasıl olur

Kuru mülkiyet satışında harç oranı!

Kuru mülkiyet ve intifa hakkı mülkiyet konusu dahilinde iki ayrı hak olarak karşımıza çıkıyor. Kuru mülkiyet sahibi kişi gayrimenkul üzerinde yararlanma ve kullanma hakkına sahip olmuyor. 


Ancak kuru mülkiyet sahibi dilerse gayrimenkulünü intifa hakkı saklı kalmak üzere satışını gerçekleştirebiliyor. Tapu üzerindeki kuru mülkiyet hakkını başka birine devredebiliyor. 


Taşınmaza ait emlak  beyannamesini intifa hakkı sahibinin beyan etmesi gerekiyor.  Emlak vergisinin ödemesini de intifa hakkı sahibi gerçekleştiriliyor. Kuru mülkiyet sahibi taşınmazın maliki olmakla birlikte taşınmazı kiraya veremiyor, intifa sahipliğini iptal edemiyor. Peki, Kuru mülkiyet satışında harç oranı ne kadardır?


Kuru mülkiyetin taşınmaz üzerindeki satış oranı taşınmazın emlak beyannamesinde belirlenen bedeli üzerinden üçte biri olarak karşımıza çıkıyor. İntifa hakkının taşınmazın değerine oranı da üçte iki olarak belirleniyor. 


Kuru mülkiyet satışı!

Gayrimenkulün tam maliki...