07 / 05 / 2024

kurumlar vergileri istisnaları

kurumlar vergileri istisnaları

5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu hükümlerine göre Kurumlar vergisi istisnaları nelerdir? Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından elde ettikleri kazançlar istisna kapsamında mı?

Gayrimenkul sermaye iradı kurumlar vergisinden muaf mı?

Kurumlar Vergisi Kanunu’nda bazı istisnalar bulunuyor. Peki söz konusu istisnalar hangi durumlarda uygulanıyor? İşte detaylar...

Server Holding'in eğitim kurumları kapanacak mı?

Nakşibendi Tarikatı'ndan İskenderpaşa Dergahı ilişkisiyle bilinen Server Holding'in eğitim kurumları hızlı yükselişi ile dikkat çekiyor. Peki Server Holding'in eğitim kurumları kapatılacak mı?

Yanlışlıkla kapatılan kurumlar tekrar açılacak mı?

İKTİDAR Partisi, FETÖ ile mücadele sürecinde hata sonucu kapatılan kurumlar ile yanlışlıkla kara listeye alınan kişilerle ilgili sorunu aşmaya çalışıyor.

Kurumlar Vergisi Genel Tebliğinde değişiklik!

Yatırım teşvik belgesi kapsamındaki yatırımlarından elde edilen kazançlara indirimli Kurumlar Vergisi uygulanacak. İndirimli vergi oranı uygulamasından Gelir Vergisi mükellefleri de yararlanabilecek.

Kurumlar vergisi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ!

Kurumlar vergisi tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ 5 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğde yer alan değişiklikler...

İzmit'te teröre finansman sağlayan kurumlar kapatıldı!

İzmit'te faaliyet gösteren FETÖ’ye yakın kurumların tabelaları İzmit Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülerek indirildi. Fetullahçı Terör Örgütü’yle bağlantılı oldukları belirlenen kurum ve kuruluşlara yönelik operasyonlar da aralıksız sürdürülüyor.

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Gayrimenkul gelir vergileri için son 20 gün!

Ev ve işyeri gibi gayrimenkul sahiplerinden vergi mükellefi olanlar için ikinci taksit dönemi 1 Temmuz'da başlamıştı. 31 Temmuz'da sona erecek gayrimenkul gelir vergileri için son 20 gün kaldı.

Metag İnşaat 2015 kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı!

Metag İnşaat Ticaret, Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Meta İnşaat 2015 yılı kurumlar vergisi beyannamesini yayınladı.

Kurumlar vergisi beyannameleri için son gün yarın!

Kurumlar Vergisi beyannamelerinin iletilmesi için verilen ek süre yarın sona eriyor. Beyannamelerin verilme süresi Gelir İdaresi Başkanlığına gelen talepler doğrultusunda 2 Mayıs'a kadar uzatılmıştı.

Gayrimenkul sahipleri Mayıs ayında hangi vergileri ödeyecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi vergilerin ödenmesi gerektiğini vergi takvimi dahilinde açıklıyor. Peki, Mayıs ayında gayrimenkul sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte vergi takvimi Mayıs 2016..

Anka Eğitim Kurumları Sakarya'da ortaokul açacak!

Profesör Dr. Murat Tosun'un, eğitim politikaları ve geleceğini şekillendirdiği Anka Eğitim Kurumları Ortaokul 5.6.7 ve 8. sınıflar için, Ortaokulu Şehrin en güzide yerinde açıyor.

Ev vergileri 2016!

Ev sahibi olan kimseler bazı hallerde, yılın belli dönemlerinde belli vergileri ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2016 yılında hangi ev sahipleri hangi vergileri ödeyecek? İşte ev vergileri 2016..

kurumlar vergileri istisnaları Haberi

kurumlar vergileri istisnaları

Kurumlar vergisi istisnaları nelerdir?

Kurumlar vergisi istisnaları, Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında 5. maddede açıklanıyor. Kanuna göre, tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun kârına katılma imkânı veren kurucu senetleri ile diğer intifa senetlerinden elde ettikleri kâr payları vergi istisnaları kapsamında yer alıyor.


Kanun kapsamındaki diğer kurumlar vergisi istisnaları şu şekilde sıralanıyor:


Kurumlar vergisi istisnaları:

Madde 5-

(1) Aşağıda belirtilen kazançlar, kurumlar vergisinden müstesnadır:

(6322 sayılı kanunun 34. maddesiyle değişen bent; Yürürlük 15.06.2012)a) Kurumların;


1) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun sermayesine katılımlarından elde ettikleri kazançlar,


2) Tam mükellefiyete tabi başka bir kurumun kârına katılma imkânı veren kurucu senetleri ile diğer intifa senetlerinden elde ettikleri kâr payları,


3) Tam mükellefiyete tabi girişim sermayesi yatırım fonu katılma payları ile girişim sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetlerinden elde ettikleri kâr payları.


Diğer fon ve...