16 / 05 / 2024

kurumların kentsel dönüşüm kararları 2015

kurumların kentsel dönüşüm kararları 2015

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya yanıt olarak Kentsel dönüşümde kurumların alacağı kararlar konusuna değindi..

Ekrem İmamoğlu'ndan dönüşüm açıklaması: Kamu kurumları birlikte çalışmalı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm ve depreme dikkat çekerek kamu kurumlarının birlikte çalışması gerektiğini dile getirdi. İşte İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Trabzon Ortahisar kentsel döbüşüm projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Etkili kentsel dönüşüm için ortak bir model oluşturulmalı!

Kentsel dönüşüm projelerinde maliyetler yükseldi. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuyla ilgili çözüm önerilerini sıraladı. Göksel, bütün kamu kurumlarının buluşarak ortak bir model hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Mersin'de kentsel dönüşüm şart!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Mersin Valiliği ve Mersin Biiyükşehir Belediyesinin içinde bulunduğu geniş bir kurumlar arası işbirliği ile tasarlayacağız. El ele verip kentsel dönüşümü başaramazsak Akdeniz sıradan bir kent olarak kalmaya devam eder."

Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi Balıkesir'de yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Ticaret Odası ve Çevre Bakanlığı’nın birlikte düzenlediği Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği gibi kurumların destek sağladığı“ Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” Balkonuk Center’da yapıldı

Kentsel dönüşüm Adana'nın mevsimine göre şekillenmeli!

Mustafa Karslıoğlu, Adana'nın imarını, kurumların doğrudan teminler başta olmak üzere ihalelerini ve kentin kentsel dönüşüm projelerini anlattı. Karslıoğlu, " Adana'nın cepheleri ve mevsimsel özellikleri gözetilerek bu projeler şekillenmeli." dedi.

Kentsel dönüşüm neden gecikiyor?

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok çağdaş kentsel dönüşüm projesinin Ankara'daki kurumların karar verme yetkisinde tereddüte düşmeleri nedeniyle geciktiğini söyledi.

Adana'da 3. Kentsel Dönüşüm Zirvesi yapıldı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, birçok çağdaş kentsel dönüşüm projesinin Ankara'daki kurumların karar verme yetkisinde tereddüte düşmeleri nedeniyle geciktiğini söyledi.

Elazığ'da kentsel dönüşüm için hazırlıklar başladı!

ELAZIĞ Belediyesi ve Vartaş firmasının Elazığ'a yapılacak kentsel dönüşüm için kolları sıvaması kentte heyecan oluşturdu. Murat Zorluoğlu da "Elazığ'da tüm kurumların işbirliği içerisinde projeye katkı sağlaması gerektiğinin" altını çizdi.

Tabakhane Kentsel dönüşüm projesi ihalesi Ağustos'ta!

Mehmet Ergün Turan Uşak'ta yerleşim alanları, kamu kurumları. sağlık merkezleri, kent meydanları, alışveriş, yürüyüş alanları, restoranlar. parklar ve kapalı otoparklarıyla birlikte örnek olacak kentsel dönüşüm projesi uygulayacaklarını açıkladı...

Aliağa'da kentsel dönüşüm masaya yatırılacak!

İzmir Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenecek olan Kentsel Dönüşüm Konferansında, dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıtlanacak...

Aliağa'da kentsel dönüşümün tüm yönleri konuşulacak!

İzmir Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıtlanacak.

Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansı yarın düzenlenecek!

“Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” kapsamında düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansı” yarın gerçekleştirilecek

kurumların kentsel dönüşüm kararları 2015 Haberi

kurumların kentsel dönüşüm kararları 2015

Bir yazınızda kentsel dönüşüm için, "Kat maliklerinin üçte ikisinin alacağı karar yeterli değildir. Ancak kamu kurumlarının alacakları karar farklıdır" demiştiniz. Kamu kurumlarının alacağı kararda üçte ikinin geçerli olduğu anlamını çıkarabilir miyim? •O.S. 


Hayır, kamu kurumlarının aldığı kararlara karşı dahi üçte iki oranı uygulanmaz. Dikkat ederseniz "Bu durumda farklı bir uygulama yapılır" dedim. Farklı uygulama, kamu kurumu olan örneğin belediyelerin sizin kat maliklerinden alacağınız karara bakmadan size 60 gün süre verip bu sürenin sonunda elektriğinizi, suyunuzu, gazınızı kesmesi şeklinde yürütülür. Ardından da sizin binadan tahliyeniz işlemi başlatılır. Bu nedenle uygulama yapılır ve binanız yıktırılır ve parası sizden alınırsa ancak bundan sonra üçte iki oranı devreye girer. Yani şu üçte iki oranının devreye gireceği tek yer, binanın yıkılıp arsa haline gelmesinden sonradır. 


Noterlerin...