14 / 05 / 2024

kuş cenneti Doğa Eğitim Merkezi projesi

kuş cenneti Doğa Eğitim Merkezi projesi

Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nda bulunan 12.9 hektarlık alanı, yapılan protokol ile 5 yıllığına kiralayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda ‘Doğa Eğitim Merkezi’ oluşturacak

Manyas Kuş Cenneti kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi!

Balıkesir ili, Bandırma ve Manyas ilçeleri sınırları içerisinde yer alan Manyas Kuş Cenneti Doğal Sit Alanı, kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Samsun Kuş Cenneti imara mı açılıyor?

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çıkan yangının ardından, Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ve SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, alanın imara açılma riski olduğunu belrtti. 

İzmir Kuş Cenneti'nden otoyol geçeceği iddiaları TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Kuş Cenneti'nde doğal yaşamı ve sit alanlarını olumsuz etkileyecek projeler yapılacağı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı..

Ege-Koop Kuşcenneti Evleri'nde yaşam başlıyor!

Ege-Koop imzası ile Aliağa'da hayata geçirilen Kuşcenneti Evleri'nde yaşam başlıyor. Projede sınırlı sayıda villa kaldı.

Muğla Milas'a kuş cenneti yapılacak!

Milas – Boğaziçi Mahallesi Metruk Tuzlası Sulak Alanında yapılması planlanan kuş cenneti için çalışmalar devam ediyor.

Samsun'daki Kuş Cenneti'nde kaçak yapıya yer yok!

SAMSUN Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde bulunan kaçak yapıların yıkıldığını belirterek, "Kaçak yapıları yıktıktan sonra doğa adeta kendini yeniledi.

Karadeniz Kuş Cenneti açıldı!

Trabzon'un Araklı İlçesi'ndeki Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tek kuş cenneti olan "Karadeniz Kuş Cenneti" onlarca çeşit kuş türü ile misafirlerini bekliyor.

İzmir Kuş Cenneti 7. Etap Evleri 5 yıl kira garantisiyle satışta!

LYA İnşaat, İzmir’in Menemen ilçesindeki Seyrek Mahallasinde temeli atılan ve inşaatı hızla yükselen Kuş Cenneti evlerini 5 yıl kira garantili olarak satışa sundu.

İzmir Kuş Cenneti'ne 4 bin ağaç dikilecek!

İzmir Kuş Cenneti’ndeki yeşil dokunun güçlendirilmesi için alana 4 bin adet iğde ve ılgın ağacı dikilecek. Bölgenin hayata geçirilecek yeni yatırımlarla çok daha fazla ziyaretçi çekmesi planlanıyor.

Aras Nehri Kuş Cenneti, havadan görüntülendi!

Iğdır'da 258 kuş türüne ev sahipliği yapan Aras Nehri Kuş Cenneti, Kuzey Doğa Derneği ekibi tarafından 200 metre yükseklikten " uçan kamera " ile görüntülendi.

Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti kurudu!

KARS Kuzeydoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Şekercioğlu, Arpaçay İlçesi'ndeki Kuyucuk Gölü Kuş Cenneti'nin bilinçsiz su kullanılması nedeniyle tamamen kuruduğunu ve artık buraya göç mevsiminde bile kuşların uğramadığını söyledi...

Kuyucuk Kuş Cenneti bataklığa döndü!

Kuyucuk Gölü küresel ısınmanın etkisiyle tamamen kurudu. Bataklığa dönen gölde kuşların da ölmesiyle burada sadece az sayıda karga kaldı. Hayvanların ayak izlerinin kaldığı kuş cennetinin maviliği, yerini simsiyah bir görüntüye bıraktı.

Gediz Deltası ve Kuş Cenneti satılığa çıkarıldı!

Barındırdığı canlılar ve yaşam alanları bakımından Akdeniz’in en önemli sulak alanlardan birisi olarak kabul edilen ve bu yüzden uluslararası koruma altında olan Gediz Deltası ve Kuş Cenneti satılığa çıkarıldı.

kuş cenneti Doğa Eğitim Merkezi projesi Haberi

kuş cenneti Doğa Eğitim Merkezi projesi


Kızılırmak Deltası içerisinde ada olarak da bilinen ve mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde bulunan 12.9 hektarlık alanı, yapılan protokol ile 5 yıllığına kiralayan Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek bu alanda ‘Doğa Eğitim Merkezi’ oluşturacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, söz konusu alanın doğusunda Balık Gölü, Batısında Gıcı Gölü, Güney Doğusunda Tatlı Gölü ile sınırlandırılmış adeta bir ada konumunda olduğunu belirterek, “Kızılırmak Deltası içerisindeki yaklaşık 12.9 hektarlık bu alanda doğa eğitim merkezi, gözlem kuleleri, güvenlik birimleri, temel gereksinimlerin karşılanmasına yönelik doğaya uyumlu sosyal ve teknik altyapı birimleri oluşturmayı planladık. Ayrıca, bölgenin kontrol altına alınabilmesi amacıyla güvenlik noktaları oluşturulacak, bölgenin tanıtımı ve korunması için doğa eğitim programları ve gözlem...