02 / 05 / 2024

Kuşadası jeotermal enerji

Kuşadası jeotermal enerji

Kuşadası'nda jeotermal için ilk adım atıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Davutlar’da yer alan belediyeye ait jeotermal kuyularda incelemelerde bulunarak konunun uzmanları ile görüş alışverişinde bulundu.

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. İşte projenin ayrıntıları...

Kuşadası Belediye Meclisi'nden jeotermal kararı!

Kuşadası Belediye Meclisi, girişimlerde bulunabilmesi amacıyla Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’ya yetki verdi. Başkan Özer Kayalı, jeotermalin gelecek sezondan itibaren kullanılabilmesi için çalışmaların başladığını belirtti.

Kuşadası'nda jeotermal için çalışmalar başladı!

Kuşadası'nda jeotermal için ilk adım atıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Davutlar’da yer alan belediyeye ait jeotermal kuyularda incelemelerde bulunarak konunun uzmanları ile görüş alışverişinde bulundu.

Özyer Group Ramada Resort Kuşadası Golf'ü açtı!

TURİZM, inşaat, kuyum, medya ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Özyer Group, 8'inci oteli Ramada Resort Kuşadası&Golf'ü 180 milyon TL'lik yatırımla açtı.

Kuşadası Ephesia Hotel'in sıcak suyu 'güneş'ten!

Kuşadası’ndaki Ephesia Hotel’in güneş kollektörleri tasaramıyla bir ilk oldu. Güney cepheye bakan ve enerji kaybına neden olan klasik yerleşim yerine yarım ay şeklindeki düzenleme ile sıcak su elde edilebiliyor.

Kuştur Kuşadası Turizm sorumluluk beyanını yayınladı!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. 26 Temmuz itibarı ile sorumluluk beyanını yayınladı.

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi tatil köyü oluyor!

Halis Toprak 'ın Kuşadası'ndaki malikânesi tatil köyü olacak. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu(TMSF) Toprakbank'ın borçlarına karşılık 2009 yılında el koyduğu malikâne için şubat ayında ihale açmıştı...

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi çürüyor!

Kuşadası-Söke Karayolu üzerinde Çukurçeşme Mevkii’nde yer alan 65 dönümlük malikane Halis Toprak'ın yazlık konutuydu. TMSF'nin el koyup sattığı Kuşadası'ndaki dillere destan dev malikane günden güne çürüyor.

Kuşadası'na beş kruvaziyer ile 16 bin turist geldi!

Kuşadası Ege Ports Limanına, aralarında "Disney Magic" ve "Nieuw Amsterdam"ın da bulunduğu 5 kruvaziyer ile 16 bin 982 turist ve 6 bin 270 mürettebat geldi.

Kuşadası'na 16 bin 982 turist geldi!

Kuşadası Ege Ports Limanına, aralarında "Disney Magic" ve "Nieuw Amsterdam"ın da bulunduğu 5 kruvaziyer ile 16 bin 982 turist ve 6 bin 270 mürettebat geldi.

Eşinpark Kuşadası'nda Eşin Grup tarafından yükseliyor!

20 yıldan bu yana Aydın ve bölgesinde hizmet veren ve yaptığı projelerle dikkat çeken Eşin Grup yeni projesinin lansmanını gerçekleştirdi. Kuşadası “Eşin Park” ile buluşuyor.

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı

Kuşadası jeotermal enerji Haberi

Kuşadası jeotermal enerji


Davutlar’da yer alan jeotermal kuyularda incelemelerde bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ile Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Jeotermal Platformu Başkanı Prof. Dr. Yunus Çengel, ADÜ Jeotermal Enerji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Yunus Çerçi ve Mühendis Çığır Diner ile jeotermal kaynakların verimli bir biçimde kullanılabilmesi için görüş alışverişinde bulundu. Çalışmalarına Kuşadası Belediyesi Davutlar Hizmet Binası’nda jeotermal kaynaklar ve kuyularla ilgili planları inceleyerek başlayan Başkan Kayalı, daha sonra jeotermal kuyuları gezerek uzmanlardan bilgi aldı.


Başkan Kayalı, Belediyeye ait son açılan kuyudan isale hatları döşendikten sonra 7 otele termal su verilebileceğini ifade ederek jeotermal kaynakların kullanımının Kuşadası turizmi için önemine dikkat çekti. Başkan Kayalı, jeotermal enerjinin yaygın olarak kullanımı ile Kuşadası’nda alternatif turizmin önemli...