03 / 05 / 2024

kuşadası kentsel dönüşüm

kuşadası kentsel dönüşüm

Yeni Kıroba Gazetesi köşe yazarı olan Menderes Akdağ bugünkü yazısında Kuşadası'ndaki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. İşte o haber...

Söke, Kuşadası ve Efeler kentsel dönüşüm için onay bekliyor!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

Yeni projeler Kuşadası’nı ayağa kaldıracak!

Türkiye'ye turizmi Kuşadası'nın öğrettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası'nı yeniden dünyanın gündemine taşıyacak projeler üretiyoruz'' dedi. Kayalıi, Kuşadası'nın betonlaşma söylemlerine cevap verdi.

Kuşadası'nda dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşümün tarihi bir çalışma olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Esat Altungün,"Modern, depreme dayanıklı konutlar, hak sahipleri mağdur edilmeden belediye eliyle yaptırılacak" diye konuştu...

Tahincioğlu’ndan kentsel dönüşüm için ses getirecek çağrı!

Deprem kuşağındaki Türkiye’de bulunan riskli binalar için hükümete önemli bir çağrı geldi. “Kentsel dönüşüm rant kapısı olmamalı" diyen Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Devlet öncülük yapsın biz dönüştürelim” diye seslendi.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm kurultayı düzenlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde "Deprem ile Kentsel Dönüşüm' başlıklı bir kurultay düzenlendi. Kurultayda depreme yönelik yapılacak çalışmalar için yol haritası belirlendi. 

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalı!

Türkiye deprem kuşağında yer alan bir ülke. 1999 yılından bu yana da hem hukuki hem idari tedbirler alanında birçok ilerleme kaydedildi. Ülkede kentsel dönüşüm eksikleri bir an önce tamamlanmalı.

Mehmet Kalyoncu: Kentsel dönüşüm kalkınmanın parçası!

Deprem kuşağında bulunan Türkiye’de depreme hazırlıklı olmak için kentsel dönüşüm sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu, “Kentsel dönüşüm kavramı, kentsel kalkınmanın bir parçası'' dedi.

Eyyübiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabı 2021'de bitecek!

Eyyübüye Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilk etabın önümüzdeki yıl biteceğini belirtti...

Şanlıurfa Eyyübiye'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Karakoyunlu mahallesinde vatandaşlara, kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Antalya'da depreme karşı kentsel dönüşüm önlemi!

İMO Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı, Antalya’nın deprem kuşağında olduğunu ve sürekli artçı depremlerin meydana geldiğin söyleyerek kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

Ferdi Erdoğan: Kentsel dönüşüm asıl şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan,yaptığı açıklamada, “Deprem kuşağında bulunan ülkemizde 2012 yılında çıkarılan yasayla hayata geçen kentsel dönüşüm, yeni yasal düzenlemelerle birlikte asıl 2019 yılı itibarıyla başlıyor” dedi.

Kayseri Kocasinan'da kentsel dönüşüm kararı!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Kuşcu Mahallesinde Bulunan Bazı Alanların Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı İlan Edilmesi Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kentsel dönüşüm baştan kuırgulanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, artık her ilin ayrı imar yönetmeliğinin olacağını belirtti. Düzenlemeyi 6 ay içinde yürürlüğe koyacaklarını söyleyen Özhaseki, kentsel dönüşümü baştan kurgulayacaklarını da kaydetti.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne kentsel dönüşüm tepkisi!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

Söke, Kuşadası ve Efeler kentsel dönüşüm için onay bekliyor!

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, Söke, Kuşadası ve Efeler'de kentsel dönüşüm projelerinin iki yıldır imar revizyonları Meclis'ten geçmediği için başlatılamadığını söyledi.

kuşadası kentsel dönüşüm Haberi

kuşadası kentsel dönüşüm

Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Yanlıştan eninde sonunda dönülür. Söylemesi ne kadar kolay... Yanlış Bağdat'a kadar varmışsa yanlışın verdiği zararın hesaplanması imkânsızlaşır. Yanlış planlama vahim sonuçlar doğurur. Kuşadası'nda, yanlış planlamanın ve rant hırsının acıları tek tek çıkmaktadır. Bugün var. Ancak yarının olduğu kimsenin aklına gelmemektedir. Dünde yaşayanlar bugün bugündür deyip yeyip içmiş... Dün, kendisine yapılanı karşılıksız bırakacak değil elbette... Bugün Kuşadası bitme noktasında... Yarına Allah kerim denirse Kuşadası'nın cenazesini artık beraber kılarız. Kuşadası'nda Yavansu adıyla anılan Fantasia otel mevkiden başlayıp Güzelçamlı'ya kadar uzanan hata Karaova denmekteydi. Bölgenin geneli bataklıktı. Güzelçamlı ve Davutlar kıyıda değildi. Daha içerideydi ve dağ yamacına dayanmıştı. Karaova'da pamuk, tütün gibi ürünlerin ziraatı yapılırdı. Daha sonra bölge halkı şeftali tarımına yöneldi. 


Bölgeye Naci Akdoğan öncülüğünde ilk tatil köyü...