15 / 05 / 2024

Kuşadası Yeniköy taş ocağı

Kuşadası Yeniköy taş ocağı

Kuşadası Yeniköy’e ÇED süreci devre dışı bırakılarak taşocağı kurulacak. Köylüler, Kuşadası Koruma Derneği ve Doğaseverler Derneği’yle birlikte dava açmaya hazırlanıyor.

Kuşadası Fu Idealife'ta yüzde 50 peşin, 9 ay vade ve sıfır faiz avantajı!

Fu Yapı imzasıyla Kuşadası'nda yükselen Fu Idealife'ta yüzde 50 peşinat sıfır faiz avantajıyla konut satışları devam ediyor. Peki Fu Idealife'ta konut fiyatları ne kadar? Fu Idealife ne zaman teslim edilecek? Fu Idealife'ta hangi konut tipleri bulunuyor? İşte ayrıntılar.

Fabay Kuşadası Evleri'nde 24 ay vade sıfır faiz fırsatı!

Fabay İnşaat tarafından Kuşadası'nda yükselen Kuşadası Evleri'nde  24 ay vade sıfır faiz fırsatıyla satışlar devam ediyor. Fabay Kuşadası Evleri'nde hangi konut tipleri bulunuyor? Fabay Kuşadası Evleri fiyatları ne kadar? İşte Fabay Kuşadası Evleri ile ilgili detaylar...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası'ndaki restoranı kiraya verecek!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan restoranı 7 yıllığına kiraya verilecek. Söz konusu ihale 15 Haziran 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirecek.

Kuşadası Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor!

Kuşadası Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı İmar Kanunu’na aykırı hareket ettiği gerekçesiyle iptal edilen bir işletmeyi mühürledi. 

Kuşadası'ndaki taşınmazın imar planı değişikliği onaylandı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan taşınmaza ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı.

Kuşadası'nda kayan evlerin mağdurları 7 yıldır seslerini duyurmak istiyor!

Kuşadası'ndaki Mücella Emgin, Dergah ve Özgün Evler sitelerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle evlerini boşaltan apartman sakinlerinin umutsuz bekleyişlerine 7 yılda da devam ediyor.

Yıldız Tilbe Kuşadası'ndan arsa aldı!

Kuşadası'nda bulunan çiftlik evini satmak zorunda kalan Yıldız Tilbe, çok geçmeden aynı bölgeden yeni bir arsa satın aldı. Sevilen şarkıcı Tilbe, 50 zeytin ağacının bulunduğu arazide bu sefer zeytin yetiştirecek.

Yıldız Tilbe Kuşadası'nda çiftlik kurdu!

Arabesk müziğin sevilen isimlerinden Yıldız Tilbe pandemi döneminde Kuşadası'nda çiftlik kurdu. 

Kuşadası'nda metruk binanın ikinci katındaki duvarlar yıkıldı!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan metruk bir binanın ikinci katındaki duvarları yıkıldı. Olay sonucu park halinde bulunan bir otomobil ve bir işletmenin çatısı zarar gördü.

Yeniköy Konakları ikmal inşaat ihalesi 16 Aralık'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Eyüp Alibeyköy'de yer alan Yeniköy Konakları projesi tasfiye edildi. Projede kalan ikmal inşaat işleri Emlak Konut GYO tarafından 16 Aralık'ta ihale edilecek.

Kuşadası Yeniköy taş ocağı Haberi

Kuşadası Yeniköy taş ocağı

Kuşadası, doğal güzelliklerinin yanı sıra, Meryem Ana gibi Hıristiyanlık dini açısından da dünyaca ünlü bir merkez. İlçeye bağlı Yeniköy’de ÇED raporu olmaksızın taşocağı açılması yönünde karar alındı. Doğaseverler ve köylüler, karara tepki gösterdi.


Kuşadası’nın bozulmamış son ormanlarına sahip olan Yeniköy ve çevresi aynı zamanda orkidelere ve yaban hayatına da ev sahipliği yapıyor. 2006 yılında Meryemana Evi’nin de bulunduğu Bülbül Dağı’nda yaşanan yangından kurtulan en önemli alan Yeniköy ve çevresi. Kuşadası’na ve bölgeye oksijen üreten bu çamların Yeniköy’e uzaklığı yalnızca 300 metre. Yeniköy muhtarı Mümtaz Mert, taşocağı açılması yönündeki kararın 18 Ocak’ta alındığını, taşocağının çam ağaçlarına ve köyde yaşayanlara zarar vereceğini söyledi. Mert, “Köylü den izin almadan böyle bir adım atmaları kanuna uygun değil” diye konuştu. Kuşadası Koruma Derneği ve Doğaseverler...