09 / 05 / 2024

kütahya ilk güneş santrali açılış

kütahya ilk güneş santrali açılış

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak.

Tapusu olan herkes hemen baksın! Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı! 

Tapusu olan herkes hemen baksın... Artık son 4 güne girildi, bunu yapmayanlar resmen yandı... 

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.

TOKİ Kütahya İlk Evim kuraları çekiliyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamleleri arasında yer alan "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında, Kütahya'da hayata geçirilecek konutların kuraları çekiliyor...

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Euro/TL kuru, yeni yılın ilk işlem gününde rekor kırarak güne damgasını vurdu. Peki euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

Yastık altında doları olanlar dikkat! Dolarda son durum: İlk gören kazançlı çıkacak

Dolar kurunda son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Yastık altında doları olanlar ilk gören kazançlı çıkacak hemen bakın bugün dolar ne kadar?

Dünyanın ilk güneş enerjili arabası çıktı

Hollandalı merkezli elektrikli otomobil üreticisi Lightyear, bir ilke imza attı. Hollandalı merkezli şirket, güneş enerjisiyle çalışan ilk aracını tanıttı.

Kütahya Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Kütahya Şehir Hastanesi'nin açılma zamanına ve ilde kapatılması planlanan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ 50 bin konut Kütahya 2019!

TOKİ 50 bin sosyal konut kampanyası Kütahya'da başladı. TOKİ 50 bin konut Kütahya 2019 başvuru ücreti ne kadar? Nereye başvuru yapılacak? TOKİ Kütahya 2019 fiyatları ne kadar? Ödemeler nasıl yapılıyor? İşte TOKİ 50 bin konut Kütahya 2019 detayları...

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Büyükçekmece Şenol Güneş Stadyumu gün sayıyor!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün talimatlarıyla eski tribünü yıkılan, yerine yeni ve modern tribün yapımı çalışmalarına başlanan Tepecik Şenol Güneş Stadyumu’nda sona gelindi.

TOKİ'den Kütahya Ömerli Mahallesi'ne bin konut!

Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi Ömerli Mahallesi'ne bin konutluk proje geliyor. TOKİ tarafından inşa edilecek proje için çalışmalara başlandı.

Dünyanın güneş enerjili ilk yolu Fransa'da trafiğe açıldı!

Fransa’nın Normandiya bölgesindeki Tourouvre-au-Perche isimli kasaba, dünyanın ilk güneş enerjili yoluna ev sahipliği yapıyor.

Ankara Turan Güneş Bulvarı rekor sürede tamamlandı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Turan Güneş Bulvarı’ndaki çalışmaların 27 gün gibi rekor sürede tamamlanarak, 7 kilometrelik Bulvar'ın 4 şeritten, emniyet şeridiyle birlikte 8 şeride çıkarılarak trafiğe açıldığını bildirdi.

kütahya ilk güneş santrali açılış Haberi

kütahya ilk güneş santrali açılış

Kütahya'nın ilk güneş santrali mucit ve çevik KOBİ'lerin girişimiyle hayata geçiyor. Yaklaşık 50 yıldır Kütahya'da ticaret yapan Erden Grup, bölgenin enerji politikasına çok önemli katkı sağlayacak olan güneş enerjisi yatırımı için 100 milyon lira ayırdı. Şirketin kuracağı santralin 100 MW kapasitesinde olması hedefliyor. Yatırım klasik güneş enerjili santrallerden de Ar-Ge yatırımlarıyla ayrışmayı planlıyor. Termal kaynakları ile tanınan Kütahya'da rüzgar, güneş ve termal enerjini harmanlanacağı entegre yatırımlar planlıyor. Bugüne kadar ağrılıklı olarak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Erden Grup'un Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Yalçın Erden yapıyor. Bir aile şirketi olan Erden Grup'ta yönetim kurulu üyeleri ise Derya Erden Çerkeş ve Necdet Erden bayrağı taşıyan iki isim. 


BAKAN HEDEFİ ÜÇ KAT ARTIRDI 

Erden Grup olarak her yıl bir yatırım yapma kararı aldıklarını söyleyen Necdet...