17 / 05 / 2024

kütahya yenilendi mi

kütahya yenilendi mi

Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011'de meydana gelen, 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası yenilenen konutlar, eğitim kurumları, cami ve Hükümet Konağı sayesinde ilçe modern bir görünüme kavuştu.

Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına müze mi yapılacak?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına yapılmak istenen müze inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, Kütahya İnköy Mahallesi'nde mera alanına neden müze yapılmak istendiğini sordu..

Kütahya’da 8 bin 578 konut el değiştirdi!

Kütahya’da son 1 yılda 8 bin 578 konutun satış sonucu el değiştirdiği bildirildi. TÜİK Bölge Müdürü Mehmet Akyol, yaptığı açıklamada, "2015 yılında Kütahya’da 7 bin 911 olan toplam konut satışı, 2016 yılında yüzde 8,4 artarak 8 578 olarak gerçekleşmiştir.

Kütahya Hisar Kalesi restore edilecek mi?

Kütahya Belediye Başkan Kamil Saraçoğlu, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Yalçın Kurt'u ziyaret etti. Hisar Kalesi burçların restorasyonu ışıklandırma ve çevre düzenlemesi işleri görüşüldü.

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi iptal mi edildi?

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

Kütahya Ilıca Harlek Termal Otel yenilendi!

Kütahya Ilıca’daki Harlek Termal Otel’in, 1,5 yıl aradan sonra yenilenen yüzüyle 1 Ocak gününe kadar tekrar hizmete sunulacağı bildirildi.

Kütahya Porselen İspanyol firmayla ortak oldu!

Anadolu sermayesinin en büyük temsilcisi Kütahya Porselen, 200 yıllık geçmişe sahip bir İspanyol firmayla stratejik işbirliği anlaşması imzaladı. NG Grup Başkanı Nafi Güral, "Avrupalılar'ın yaşamak için Türk firmalara ihtiyacı var...

TOKİ Denizli ve Kütahya'da ilköğretim okulları inşaatı ihalesi!

TOKİ Denizli ve Kütahya'da 16 derslikli ilköğretim okulu inşaatı ihalesini 13 Aralık 2012 tarihinde yapacak...

NG Kütahya Seramik, Çorlu'da yeni showhouse'nu açtı!

NG Kütahya Seramik’in Çorlu’daki iş ortağı Kırcalı Yapı’nın yeni showhouse’u dün görkemli bir törenle açıldı. Açılışa katılanlar, NG Kütahya Seramik’in son trend tasarımlarını, yenilikleri ve göz alıcı ürünlerini inceleme şansı yakaladı...

Kütahya Belediyesi'nden satılık işyeri, daire ve arsa!

Kütahya Belediyesi'ne ait 7 adet işyeri, 6 adet daire ve 1 adet arsa açık teklif usulü ile satılıyor...

TOKİ Kütahya Altıntaş'ta kura çekilişi 17 Kasım'da yapılıyor!

TOKİ Kütahya Altıntaş Konutları'nın kura çekilişi yarın saat 10.00'da Belediye Kültür Sarayı'nda yapılıyor...

TOKİ Kütahya'da 96 afet konutunun ihalesi bugün 14.30'da!

TOKİ Kütahya Simav ve Hisarcık'taki toplam 96 adet afet konutunun ihalesini bugün saat 14.30'da yapıyor...

TOKİ Kütahya'da 96 adet afet konutunun ihalesi 12 Kasım'da!

TOKİ Kütahya Simav'da 51 adet, Hisarcık'ta 45 adet bulunan afet konutlarının ihalesini 12 Kasım günü yapıyor...

TOKİ Kütahya'da spor salonu ve eğitim binalarının ihalesi bugün!

TOKİ Kütahya Simav ve Çavdarhisar'da yer alan lise eğitim binaları ve spor salonu ihalesini bugün saat 14.30'da yapıyor...

kütahya yenilendi mi Haberi

kütahya yenilendi mi


Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 201 l'de meydana gelen, bir kişinin ölümüne sebep olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası yenilenen konutlar, eğitim kurumları, cami ve Hükümet Konağı sayesinde ilçe modern bir görünüme kavuştu. 


Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem sonrası konut ve işyerleri ağır hasar gören vatandaşları, ilçenin Muradınlar mahallesinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) yaptırdığı ve 9 şiddetindeki bir depreme dahi dayanıklı olduğu belirtilen 928 konuta 6 ay gibi kısa bir sürede yerleştirmişti. AFAD ilçeye, depremde hasar gören 11 eğitim kurumunun yanı sıra, 7 cami ile ilçe merkezine görkemli bir Hükümet Konağı da yaptı. 


Bazı vatandaşlar, TOKİ'nin yaptığı konutlar yerine, şehir merkezindeki yıkılan binasının arsasına depreme dayanıklı evler yapmayı tercih etti. Bu maksatla deprem yönetmeliğine uygun plan...