06 / 05 / 2024

Kütahyada cami kapatılması

Kütahyada cami kapatılması

Kütahya Belediye Başkanlığı, kentte bir caminin kapatıldığı iddialarına, "Söz konusu alanda yurt binasından bağımsız bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası kaçak yurt binasının içerisinde bulunması sebebiyle ibadete kapatılmıştır" denildi.

Borsa İstanbul’da ‘deprem’ tartışması: Borsa neden kapatıldı? Borsa neden açık kalmalı? Hangi kesim haklı?

Kahramanmaraş merkezli yaklaşık 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketinin ardından Borsa İstanbul’da işlemlerin 5 iş günü durdurulmasının ardından tartışmalar sürüyor. Borsanın kapatılması veya açık olması konusunda piyasa oyuncuları ikiye bölünmüş durumda.

Kripto para borsasında büyük vurgun! Önce hesaplar kapatıldı sonra sırra kalem bastılar!

Kripto para borsasında kullanıcıların hesaplarının çekim işlemine kapatılması ile gündeme gelen Humex kurucuları 20 milyon dolarla kaçtığı öne sürülüyor. Humex kullanıcıları şoka uğradı! Ayrıntılar haberimizde...

Binalarda aylık borç listesi asılması suç mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, bir binada yönetici olduğunu belirten okuyucu aylık borç çizelgesini her ay ilan tahtasına asarken şimdi korkusundan asamadığını söyledi. Okuyucu, aylık çizelgenin ilan tahtasına asılmasının suç olup olmadığını sordu.

Antalya Kaş'te kadastro şefliğinin kapatılması meclis gündeminde!

Antalya'nın Kaş ilçesindeki kadastro şefliğinin kapatılması meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Bahşi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kütahya Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Kütahya Şehir Hastanesi'nin açılma zamanına ve ilde kapatılması planlanan hastaneler meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Müteahhitlerin talip olduğu arsasını cami yapılması için bağışladı!

Kırşehir’in Kaman ilçesinde bir hayırsever, arsasını cami yapılması şartıyla Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Atatürk Havalimanı'nın 2 milyon dolarlık pisti hastane oluyor!

Kapatılan ve kapatıldıktan sonra da kısıtlı biçimde faaliyet gösteren Atatürk Havalimanı’nın 2 milyar dolarlık pistlerine hastane yapılması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Kovid-19 kısıtlamaları 2,7 milyar çalışanı etkiledi!

Uluslararası Çalışma Örgütünden, yeni tip koronavirüs nedeniyle işletmelerin tam veya kısmi olarak kapatılmasının, dünyadaki iş gücünün yüzde 81'ini yani 2,7 milyar çalışanı etkilediği bildirildi.

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

Kategori mağazacıları, temel ihtiyaçlar dışındaki perakende noktalarının kapatılmasını bekliyor!

Kategori Mağazacılığı Derneği (KMD) Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, temel ihtiyaçlar dışında tüm perakende noktalarının kapatılması kararının kamu otoriteleri tarafından ivedilikle verilmesini beklediklerini dile getirdi.

AYD'den AVM’lerin kapatılmasına yönelik tavsiye kararı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği'nce (AYD), halk sağlığı için toplum ve perakendecinin de talepleri dikkate alınarak, alışveriş merkezlerinin kapatılmasına yönelik bir tavsiye kararı alındı.

Kütahyada cami kapatılması Haberi

Kütahyada cami kapatılması

Kütahya Belediye başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, gelen ihbar üzerine gerçekleştirilen araştırmada, Özel Hisar Öğrenci Yurdu'nun bulunduğu binanın kaçak inşa edildiği ve bir kısmı belediyeye ait arsa üzerinde izin alınmadan yapıldığının tespit edilmesi üzerine ''yapı tatil zaptı'' düzenlenerek konunun valiliğe bildirildiği belirtildi. 


Açıklamada, ilgili alanda yurt binasından bağımsız bir cami bulunmayıp yurdun giriş katındaki 170 metrekarelik alanın cami olarak kullanıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"02 Ağustos 2015 tarihli Kütahya Valiliğinin basın açıklamasından da anlaşıldığı üzere söz konusu alanda yurt binasından bağımsız bir caminin mühürlenmesi söz konusu olmayıp, burası kaçak yurt binasının içerisinde bulunması sebebiyle ibadete kapatılmıştır. Belediyemiz tarafından 06 Temmuz 2015 tarihinde 'yapı tatil zaptı' tutanağına göre 496,5 metrekarelik zemin üzerine kurulu bodrum artı zemin artı 4 kat olmak üzere...