29 / 04 / 2024

Kuveyt\'te Liman Genişletme ve Servis Limanları

Kuveyt\'te Liman Genişletme ve Servis Limanları

STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'te Liman Genişletme ve Servis Limanları inşaatı ihalesini kazandı. Proje STFA!nın Kuveyt'teki ilk projesi...

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in ilave yasa dışı yerleşim yerlerini genişletme planına onay vermesine tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da ilave yasadışı yerleşim yerlerini genişletme planının resmen onaylanmasına tepki gösterdi.

Anfield Stadı'nın genişletme projesi ertelendi! 

İngiltere Premier Lig kulübü Liverpool, Anfield Stadı'nı genişletme projesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Türkiye'den İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki!

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Doğu Kudüs'teki yasa dışı yerleşim birimlerini genişletme kararına tepki göstererek uluslararası hukuku ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarını hiçe sayan işgalci anlayışı bir defa daha şiddetle reddettiklerini belirtti.

Kocaeli Kefken Limanı'nın genişletme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Kefken Limanı'nın yenileme çalışması mecliste!

Kocaeli Kefken Limanı ile ilgili bir genişletme veya yenileme çalışması olup olmadığı meclis gündemine taşındı. İYİ Partili Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

Gül İnşaat Katar’da villa, Kuveyt’te kule yapacak!

Aralık ayında Katar’da ofis açan Gül İnşaat Katar’da ruhsat aşamasında olan 34 villalık projenin ardından Kuveyt’te de bir kule projesi için çalışmalara başladı.

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.

Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin imar planı askıda!

Çatalca İlçesi, Kestanelik Mahallesi, Karacaköy Caddesi Genişletme Projesi'ne ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı askıda..

Karmod, Kuveyt'te konut projesi yaptı!

Hazır yapı sektörünün markalarından Karmod, Kuveyt'te konut projesi gerçekleştirdi...

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı!

Cengiz Holding, Kuveyt'te 450 milyon dolarlık iş aldı. Cengiz Holding CEO'su Mafa, "Türk müteahhitlik sektörünün başarısını Kuveyt'te de gösterdiğimiz için gururluyuz" dedi. 

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı!

Beykoz sahil genişletme çalışmalarında 2. etap tamamlandı. Projede yaya, bisiklet yolu ve iskeleler bulunuyor.

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Kuveyt\'te Liman Genişletme ve Servis Limanları Haberi

Kuveyt\'te Liman Genişletme ve Servis Limanları

 Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden olan STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'te Liman Genişletme ve  Servis Limanları inşaatı ihalesini kazandı. 486 milyon dolar değerindeki proje STFA'nın Kuveyt'teki ilk projesi olma özelliğini taşıyor.


Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski ve önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak Türk taahhüt sektörüne öncülük eden STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'teki ilk projesini aldı. Kuveyt Oil Company tarafından ihale edilen, 486 milyon dolar değerindeki proje, Al Sabahiya bölgesinde yeni bir servis limanı inşası ve Arap Körfezi'ndeki Al Ahmedi Limanı'nın kapasitesinin genişletilmesini kapsıyor. Projenin 38 ayda tamamlanması hedefleniyor.


Kuveyt'in 32 km güneyinde Al Sabahiya bölgesindeki proje, Kuzey ve Güney olarak iki ana kısımdan oluşuyor. Proje kapsamında Deniz İşleri (Denizde tarama, Mendirekler, Bloklu Rıhtımlar, Pontoonlar,...