07 / 05 / 2024

Kuzey Akımı 2 inşaatı

Kuzey Akımı 2 inşaatı

Nord Stream Ticari Müdürü Reinhard Ontid 2018 yılında Kuzey Akımı-2’nin iki ek hattının inşaatının başlayabileceğini açıkladı.

BİM’de fastfryer 2 bin 499 TL’ye, akım korumalı uzatma kablosu 119 TL’ye, sessiz ve kablosuz mouse 199 TL’ye düştü!

BİM, yeni haftaya fırtına gibi indirimlerle girecek. Bu kapsamda, fastfryer 2 bin 499 TL’ye, akım korumalı uzatma kablosu 119 TL’ye, sessiz ve kablosuz mouse 199 TL’ye düşecek. İşte 27 Ekim 2023 Cuma BİM fiyat listesi...

BİM'de Kütahya Porselen 48 parça yemek takımı 2 bin 249 TL'ye, 30 parça çatal kaşık bıçak takımı 1.179 TL'ye satılacak!

BİM 6 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. BİM'de bu hafta  Kütahya Porselen 48 parça yemek takımı 2 bin 249 TL'ye, 30 parça çatal kaşık bıçak takımı 1.179 TL'ye satılacak.

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 

Kuzey Akımı 2 inşaatı 2018'de başlayacak!

Nord Stream Ticari Müdürü Reinhard Ontid 2018 yılında Kuzey Akımı-2’nin iki ek hattının inşaatının başlayabileceğini açıkladı.

Rusya, Türk Akımı için tarih verdi!

Gazprom Başkanı Miller, "Türk Akım'ında öngörülen 2 boru hattı 2019 sonuna kadar biter" açıklamasını yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise projeyi Avrupa'ya ulaştırmaya hazır olduklarını söyledi.

Türk Akımı'nın yol haritası Ekim'de belirlenecek!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "Türk Akımı" projesinin yol haritası konusunda ekim ayında bir anlaşma olabileceğini bildirdi.

Berat Albayrak: Türk Akımı en kısa sürede tamamlanacak!

Türkiye ve Rusya, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi ve tahkim sürecinde gerekli adımların atılması noktasında mutabık kaldı.

Gazprom yarın Türk yetkililerle Türk Akımı projesini görüşecek!

Gazprom'dan yapılan açıklamada, yarın Türk yetkililerle Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin nasıl canlandırılabileceğinin konuşulacağı bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi.

İzmir'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir'in Tire ilçesinde boşaltmaya çalıştığı beton mikserine ait tahliye borusunun yüksek gerilim hattı kablosuna temas etmesi üzerine elektrik akımına kapılan inşaat işçisi Musa Şipallioğlu hayatını kaybetti.

Türk Akımı'nda imzalar Ekim'de atılacak!

Oxford Enerji Enstitüsü Gaz Araştırma Bölümü Başkanı Prof. Jonathan Stern "Türk Akımı'nda başlangıçta Türkiye'nin faydalanacağı tek bir hat olacak. İki hat inşa edilecekse bu AB ile mevzuat anlaşmasını gerektirir." dedi.

Türk Akımı'nın önünde engel kalmadı!

Enerji Piyasaları ve Politikaları Enstitüsü (EPPEN) Başkanı Dr. Volkan Özdemir Türk Akımı'nın önünde engel kalmadığını belirterek projede çalışmaların başlayabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Türk Akımı'nı görüştü!

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından takip eden Azerbaycan basınında Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Rusya üçlü formatının oluşturulmasına yönelik ifadelerine dikkat çekildi. Bu görüşme kapsamında Ukrayna basını Türk Akımı projesini ön plana çıkarttı.

Kuzey Akımı 2 inşaatı Haberi

Kuzey Akımı 2 inşaatı

Nord Stream Ticari Müdürü Reinhard Ontid 2018 yılında Kuzey Akımı-2’nin iki ek hattının inşaatının başlayabileceğini bildirdi.


Ontid Uluslararası CERAweek konferansında yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki senenin ilk çeyreğinde Avrupa Birliği ülkelerinden inşaat iznini almayı planlıyoruz ve bunun ardından iki ek hatta inşaat çalışmalarına başlayacağız. 2019 yılının sonunda inşaatın tamamlanmasını bekliyoruz ve 2020 yılında proje hayata geçecek” dedi.


Ayrıca Ontid 2020 yılından önce yeni boru hatları inşa edilmezse doğalgaz sıkıntısı yaşanacağına dikkat çekti.


Kuzey Akımı-2 Rusya’nın kıyılarından Almanya’ya kadar yıllık 55 milyar metreküp kapasiteli iki boru hattının inşa edilmesini ön...