28 / 04 / 2024

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 



Fitch, Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz arzının tamamen durmasının Avro Bölgesi üzerinde resesyon ihtimalinin çok daha arttığını açıkladı. 

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, "Kuzey Akım boru hattının tamamen kapatılması 2023'te Avro Bölgesi Gayrisafi Yurt İçi Hasılası'nda (GSYH) kuruluşun Hazira'da yaptığı tahminlere kıyasla 1,5-2 puanlık düşüşe neden olacak' ön görüsü savunuldu. 

Fitch bir önceki açıklamasında, Haziran tahminlerinde, Avro Bölgesi ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 ve gelecek yılda yüzde 2,1 büyümesinin beklendiğini belirtmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön