09 / 05 / 2024

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Kuzey Akım'ın kapatılmasının ardından Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığının arttığına dikkat çekti. 



Açıklamada, Kuzey Akım boru hattı üzerinden gaz arzının tamamen durmasının Avro Bölgesi'nde resesyon olasılığını daha da artırdığı kaydedildi.

Fitch Ratings'a göre Rus gazının durmasının etkilerinin Avrupa Birliği ülkeleri üzerinde farklı etkiler gösterecek. Açıklamada Almanya örneği verilerek Almanya gibi Kuzey Akım boru hattına bağımlı olan ülkelerin pek fazla manevra yeteneği olamayacak. 

Gazprom akımı kesti! Fitch resesyon uyarısı verdi

Buna bağlı olarak yüksek doğal gaz fiyatları Avrupalı şirketlerin marjları ve nakit akışlar üzerinde olumsuz bir baskı oluşturacak. Bölgedeki gübre ve metal şirketleri diğer ülkelere göre rekabet gücününü kaybedecek.

GAZPROM 2 Eylül'de belirsiz bir süreliğine akımı durdurmuştu

Rus enerji şirketi Gazprom, 5 gün önce Kuzey Akım boru hattından doğal gaz sevkiyatını belirsiz bir süreliğine durdurmuştu. Rus yetkililer kesintiye Avrupa'ya yönelik doğal gaz sevkiyatındaki sorunlarıa yaptırımların neden olduğnu savunmuştu. Avrupalı yetkililer ise Rusya'nın enerji kaynaklarını silah olarak kullanmasını eleştirmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön