28 / 04 / 2024

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.



Avrupa Birliği ülkeleri, İsveç ve Danimarka kara sularından Baltık Denizi'nin altından geçerek Almanya'ya bağlanan Rusya’nın Kuzey Akım 1 doğalgaz boru hatlarındaki sebebi açıklanamayan ani sızıntıların arkasındaki sabotaj ihtimalini konuşmaya başladı.

Avrupa Birliği ile Rusya arasında yaşanan, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi ile başlayan kriz sonrasında Moskova Avrupa Birliği'ne doğalgaz akışını keserek enerji fiyatlarını tırmandırmış bunun ardından ise dikkatler her iki boru hattına çevrilmişti.

Sızıntılar tespit edildiği dönemde, her iki boru hattından da Avrupa'ya doğalgaz akışı yapılmamaktaydı. Ancak her iki boru hattında da basınç altında doğalgaz bulunmaktaydı. Boru hatlarındaki söz konusu sızıntılar, ticari faaliyetlerin yeniden başlatılmasını da bir süre engelleyecek.


Geri Dön