06 / 05 / 2024

Kuzey Irak boru hattı

Kuzey Irak boru hattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz...

Kuzey Akım'da gizemli doğalgaz kaçağı! Sabotaj mı var?

Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında İsveç ve Danimarka kara sularındaki iki noktada sızıntı tespit edildiği açıklandı. Henüz nedeni belli olmayan sızıntılar için sabotaj ihtimali tartışılmaya başlandı.

İstanbul’un markalı konut projeleri Irak'a çıkarma yapacak!

İstanbul'un önemli gayrimenkul projeleri, Kuzey Irak'ın güvenlik açısından en emniyetli bölgesi olarak kabul edilen Erbil'de düzenlenecek Paradise İstanbul Emlak Zirvesi'nde tanıtılacak…

Türkiye’den Erbil’e imar atağı!

Kuzey Irak ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar Türk Hava Yolları’nın Erbil'e yeniden seferler başlatmasıyla normale döndü. Petrol, gıda, inşaat ve alt yapı alanlarında Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren Türk firmaları ülkede yeniden söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Vergi artışları hangi sektörleri etkileyecek?

Kuzey Irak referandumu ve buna ilişkin açıklamalar, BlST’teki satışları derinleştirdi. BlST’teki kayıpta da etkisi olan ek vergilerin finans, GYO, içecek, otomotiv, telekom sektörlerini etkilemesi bekleniyor.

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Kuzey Irak Erbil Gayrimenkul Fuarı 26-29 Ekim'de!

Kuzey Irak Erbil'de bu yıl 2.si gerçekleşecek olan ERBIL REAL EXPO Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı 26-29 Ekim 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kerkük doğalgaz boru hattının inşaatı başladı!

Irak'ın Kerkük vilayetinde, Türkiye'ye ihraç edilecek doğalgaz için boru hattının inşasına başlandığı bildirildi. Kerkük'ten başlayacak boru hattı inşasının ne kadar süreceğini bilinmiyor.

Rujdi Said Kadir'e 180 yıl hapis cezası!

İbrahim Tatlıses'in 5 yıl önce Kuzey Irak'ta inşaat alanında ortaklık yaptığı Rujdi Said Kadir, dolandırıcılık suçundan 180 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Türkiye Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor!

Rusya’nın doğalgazı kesmesi ihtimaline karşılık Katar ve Azerbaycan’la mutabakat imzalayan Türkiye şimdi de Kuzey Irak doğalgazını ithal etmeye hazırlanıyor. Bu amaçla inşa edilecek Şırnak Boru Hattı’nın ihalesi yılbaşına kadar yapılacak.

Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde son durum ne?

Rusya’nın Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı Projesi, Avrupa Birliği (AB) içerisindeki tüm itirazlara rağmen özellikle Almanya’nın desteğiyle ilerleyişini sürdürüyor.

Tekzen Kıbrıs'ta mağaza açtı!

Bu yıl 20'nci yaşını kutlayan Tekzen, dördüncü yurt dışı mağazasını 1 milyon liralık yatırımla Kıbrıs'a açtı.Yurt içinde 52 ilde 103 mağazası bulunan Tekzen'in, yurt dışında Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2, Kuzey Irak Erbil'de ise 1 mağazası bulunuyor.

Kuzey Irak boru hattı Haberi

Kuzey Irak boru hattı



Enerji Bakanı Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını söyledi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışını sağlayacak boru hattında test akışının başladığını belirterek, "Oradaki mevcut tanklara ölçülebilir şekilde petrolü basmış oluyoruz. Bugün de ilk denememizi yaptık. Şu anda denemeyle ilgili sıkıntı yok" dedi.


Başbakan Erdoğan ile açılış ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Bakan Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Kuzey Irak'tan Türkiye'ye petrol akışının başlayıp başlamadığı yönündeki sorular üzerine Yıldız, boru hatlarından birinin uzun zamandır çalıştırılmadığını söyledi.


Korozyonlara karşı hattı bir teste tabi tuttuklarını anlatan Yıldız, şöyle konuştu:


"Korozyonlara karşı ne tür bir tahribat olduğunu, uzun zamandan beri kullanılmadığı için, oradan bir miktar denemeyle petrol akıttık. Bu, Kuzey Irak petrolü. Bu test çalışması bir...