02 / 05 / 2024

Kuzey Irak petrol boru hattı ne zaman tamamlanacak

Kuzey Irak petrol boru hattı ne zaman tamamlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’ye ulaştıracak boru hatlarıyla ilgili son testlerin Silopi’ye kadar tamamlandığını söyledi ve ekledi: Artık akış da başlıyor olacaktır...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Son dakika Türkiye ve Irak arasında petrol anlaşması sağlandı!

Son dakika haberi... Irak Petrol Bakanı Hayyan AbdulganiIrak, Kuzey petrolünün ihracının devamı için Türkiye ile anlaştıklarını söyledi.

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, mart ayında 2022’nin aynı ayına kıyasla yüzde 7,27 oranında artarak 4 milyon 119 bin 359 ton oldu. Ham petrol ve petrol ürünlerinde en fazla ithalatın Rusya, Irak ve Kazakistan'dan yapıldığı öğrenildi.

Benzin ve motorinde duyanları buz kestiren haber! Petrol zengini ülkede bile kriz patladı

Dünya genelindeki benzin ve motorin krizi devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol üreticileri arasında yer alan Irak'ta dahi kriz yaşanması, duyanları adeta buz kestirdi.

Mısır petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar edecek!

Irak ile Mısır arasında 15 işbirliği protokolü imzalandığı ve Mısır'ın, petrol karşılığında Irak'ı yeniden imar etmesi konusunda anlaşma yapıldığı açıklandı.

Irak'tan Japon şirketle petrol anlaşması!

Irak Petrol Bakanlığı, Japon J.G.C Şirketi ile günde 55 bin varil petrol kapasiteli güney rafinerilerinde kalan maddelerin yeniden işlenmesi projesi için 4 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzaladı.

Irak'ın petrol gelirleri Nisan'da yarıya düştü!

Irak'ın Nisan'da petrol ihracatından elde ettiği gelir, küresel piyasada petrol fiyatlarındaki ciddi düşüş nedeniyle yarı yarıya kadar azaldı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün Irak'a faturası 30 milyar dolar!

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, petrol fiyatlarındaki düşüşün yıl sonunda gayri safi yurtiçi hasılayı azaltabileceğini aktardı.

İstanbul’un markalı konut projeleri Irak'a çıkarma yapacak!

İstanbul'un önemli gayrimenkul projeleri, Kuzey Irak'ın güvenlik açısından en emniyetli bölgesi olarak kabul edilen Erbil'de düzenlenecek Paradise İstanbul Emlak Zirvesi'nde tanıtılacak…

Türkiye’den Erbil’e imar atağı!

Kuzey Irak ve Türkiye arasında yaşanan sorunlar Türk Hava Yolları’nın Erbil'e yeniden seferler başlatmasıyla normale döndü. Petrol, gıda, inşaat ve alt yapı alanlarında Kuzey Irak'ta varlığını sürdüren Türk firmaları ülkede yeniden söz sahibi olmaya hazırlanıyor.

Vergi artışları hangi sektörleri etkileyecek?

Kuzey Irak referandumu ve buna ilişkin açıklamalar, BlST’teki satışları derinleştirdi. BlST’teki kayıpta da etkisi olan ek vergilerin finans, GYO, içecek, otomotiv, telekom sektörlerini etkilemesi bekleniyor.

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Kuzey Irak petrol boru hattı ne zaman tamamlanacak Haberi

Kuzey Irak petrol boru hattı ne zaman tamamlanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak petrolünü Türkiye’ye ulaştıracak boru hatlarıyla ilgili son testlerin Silopi’ye kadar tamamlandığını söyledi ve ekledi: Artık akış da başlıyor olacaktır. 


Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu başkan ve üyelerini kabul eden Yıldız, ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Kuzey Irak’tan Türkiye’ye petrol akışı ne zaman?” sorusuna Yıldız, “Kuzey Irak petrolü, önce Silopi’ye kadar hem korozyon hem de test çalışmalarını tamamlamıştır. Şimdi de Ceyhan’a kadar geldi. Bununla alakalı artık akış da başlıyor olacaktır. Bundan sonra, Şehristani’nin açıklamalarını son derece önemli buluyoruz. 


TÜRKİYE ÜZERİNDEN AÇILACAK 


Irak’ın petrolleri, dünyaya Türkiye üzerinden açılabileceğini söyledi ve 3 temel şarttan söz etti. İster kamu ister özel şirketler ile beraber, sözleşmelere derç edilen, sözleşmelerin içinde bulunan notlar olduğunu söylemem lazım. Bağdat...