17 / 05 / 2024

Kuzey Korede 23 katlı bina çökmesi

Kuzey Korede 23 katlı bina çökmesi

Kuzey Kore’nin başkent Pyognyang’da 23 katlı bir binanın çöktüğü, olaydan 5 gün sonra hükümet tarafından yapılan resmi açıklamayla duyuruldu. Yaklaşık 92 ailenin barındığı sanılan binada 100’ü aşkın kişinin öldüğü tahmin ediliyor...

Kuzey Anadolu Fayı'nın 23 yıllık deformasyonunun tespit edilmesi hedefleniyor!

Hitit Üniversitesi tarafından Çorum'un Osmancık ilçesinde yürütülen ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen projeyle Kuzey Anadolu Fayı'nın Çorum, Tokat, Amasya ve Kastamonu'yu içine alan kısımdaki 23 senelik deformasyonunun belirlenmesi hedefleniyor.

Kuzey Marmara otoyolunda bayram rekoru! Bayramda geçen araç sayısı 1 milyon 750 bine ulaştı!

Ramazan Bayramı tatilinde şehir dışına çıkanların tercihi Kuzey Marmara Otoyolu (KMO) oldu. Bayram tatili olan 20 Nisan ile 23 Nisan 2023 tarihleri arasında sürücülerin KMO’na yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, otoyolun yeni bir rekora imza attığı bildirildi.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli-TEM İzmit-1 kavşakları açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sevindikli Kavşağı ile TEM İzmit-1 Kavşağı arası 19 Eylül Cumartesi günü saat 23.59'da açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nda büyük gün! Trafiğe açılıyor!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında yer alan bazı viyadük ve yollar bugün saat 23.59 itibarıyla trafiğe açılacak.

Gaziantep Kuzey Şehir'in yüzde 10'u tamamlandı!

Gaziantep'de TOKİ tarafından inşa edilen Kuzey Şehir projesinin yüzde 10'u tamamlandı. 50 bin konuttan oluşacak proje ile 23 ilden daha büyük adeta yeni bir şehir inşa edilecek.

TOKİ Gaziantep Kuzey Şehir'in detayları 23 Mayıs'ta açıklanacak!

 Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Gaziantep'te kuracağı 50 bin konutluk projenin detaylarını, 23-24 Mayıs'ta düzenleyeceği "Arama Konferansı"nda kentin aydınları, fikir ve iş adamları ile sivil toplum kuruluşlarıyla belirleyecek.

TOKİ Kuzey Ankara Kent Girişi 4.Bölge 1.Etap'ta 393 konut yaptıracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Kuzey Ankara Kent Girişi 4.Bölge 1.Etap'ta 393 konut inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 23 Mayıs 2016 tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Kuzey Ankara müzayede!

Kuzey Ankara projesi TOKİ açık artırma usulü ile 120 adet konutu oturuma hazır, hemen teslim edilecek şekilde satışa sunuyor. TOKİ Kuzey Ankara müzayede tarihi 23 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Kuzey Ankara projesi TOKİ açık artırma!

Kuzey Ankara projesi TOKİ açık artırma usulü ile 120 adet konutu oturuma hazır, hemen teslim edilecek şekilde satışa sunuyor. Kuzey Ankara projesi müzayede tarihi 23 Haziran olarak belirlendi.

TOKİ Kuzey Ankara konut projesi satılık evler!

TOKİ Kuzey Ankara konut projesi satılık evler açık artırma ile satışa sunacak. Müzayede tarihi 23 Haziran olarak belirlenen TOKİ Kuzey Ankara konut projesinde 120 adet konut satılacak.

TOKİ Kuzey Ankara Projesi müzayede tarihi!

TOKİ Kuzey Ankara Projesi müzayede tarihi 23 Haziran 2015 olarak belirlendi. TOKİ Kuzey Ankara Projesi'nde hemen teslim 120 adet konut açık artırma ile satışa sunulacak.

TOKİ Kuzey Ankara Projesi'nde 120 konut satışa sunuluyor!

TOKİ Kuzey Ankara Projesi'nde oturuma hazır, hemen teslim 120 adet konut açık artırma ile satışa sunuluyor. Konut müzayedesi 23 Haziran 2015 tarihinde saat 14.00 'da gerçekleşecek.

İzmir'de Kuzey Bölgesi katı atık değerlendirme projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından; İzmir'de Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesi için 23 Mart 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı yapılacak.

Kuzey Korede 23 katlı bina çökmesi Haberi

Kuzey Korede 23 katlı bina çökmesi

Kuzey Kore’nin başkent Pyognyang’da 23 katlı bir binanın çöktüğü, olaydan 5 gün sonra hükümet tarafından yapılan resmi açıklamayla duyuruldu.


Ülke içinde yapılan hatalar hakkında nadiren bilgi verdiği bilinen Kuzey Kore hükümetinden gelen alışılmadık açıklamada, binanın “akıl almaz” çöküşünden üzüntü duyulduğu bildirildi.


Kuzey Kore resmi haber ajansı olayın 13 Mayıs’ta Pyongchong semtinde meydana geldiğini duyururken, ölü ve yaralı sayısına ilişkin bilgi vermedi.


Güney Kore medyasında yer alan haberlerdeyse olayda 100’ü aşkın kişinin hayatını kaybetmiş olmasından korkulduğu belirtildi.


Güney Kore’deki Yonhap haber ajansının haberinde, adı açıklanmayan bir yetkilinin  “Kuzey Kore’de insanların inşası tamamlanmamış binalardaki yeni bir daireye yerleşmesi alışılmış bir olaydır. Çöken apartmanda  92’ye yakın aile yaşıyor olabilir” şeklindeki sözlerine yer verildi.


KCNA’nın haberinde, 13 Mayıs’ta Pyongchon kentinde çöken binada kurtarma operasyonlarının sürdüğü ve devlet yetkililerinin...