09 / 05 / 2024

Kuzey Ormanları toplantısı

Kuzey Ormanları toplantısı

Talana ve yağmaya açılan Kuzey Ormanları'nın feryadını duyan İstanbullar, çevreciler, bugün saat 12:00'den itibaren Kadıköy meydanında buluşuyor. Kuzey 3.Hava Ormanları savunmasını ilk kez bisikletçiler başladı...

Kuzey Marmara İleri Teknoloji Sanayi Bölgesi basın toplantısı 31 Mart'ta!

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal’ın da içinde olduğu iş dünyası temsilcilerinin hayata geçireceği yeni yatırımlar 31 Mart 2022 tarihinde gerçekleştireceği basın toplantısında duyurulacak.

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ormanları İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Süleyman Alıyev ve Dmıtrı Bochkov ortaklığında kuruldu. 

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin katılım toplantısı gerçekleşti!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nin paydaş katılım toplantısı gerçekleşti. Toplantıda projenin şirketin yetkilisi “kaç ağacın kesileceğinin belli olmadığını, hesaplama çalışmalarının sürdüğünü” açıkladı.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ÇSED toplantısı yapılacak!

İstanbul, Kocaeli Sakarya illerini içerisinde yapılması planlanan Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için Kurtköy-Akyazı Kesimi ve Kınalı-Odayeri Kesimi için halkın katılımı toplantısı yapılacak.

Adapazarı-İstanbul Demiryolu projesinin ÇED toplantısına tepki!

TCDD tarafından yapılacak olan Adapazarı İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi’nin ÇED toplantısında, vatandaşlar projeye karşı tepki gösterdi.

Adapazarı-İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Hattı'nın ÇED toplantısı 10 Mayıs'ta!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul ve Kocaeli'de yapılması planlanan Adapazarı- İstanbul Kuzey Geçişi Demiryolu Projesi'nin ÇED toplantısı yapılacaktır. Toplantı 2 ilde de 10 Mayıs günü gerçekleşecektir.

Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi'nin tanıtım toplantısı yapıldı!

Gaziantep Kuzey Şehir 50 Bin Konut Projesi Tanıtım Toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi. Mehmet Ergün Turan, Gaziantep'e 5 yıl içerisinde 10 milyar TL yatırım yapılacağını söyledi.

Gemlik Belediye Meclisi Eylül toplantısında Kuzey planları görüşüldü!

Gemlik Belediye Meclisinde Eylül oturumunun ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Oturumda MHP’nin önerisiyle tekrar gündeme gelen Kuzey Planları da görüşüldü.

Silivri'de Doğalgaz Depolama projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Silivri'de Kuzey Marmara ve Değirmenköy Doğalgaz Depolama kapasite artırımı projesi için 30 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Kuzey Ormanları'na otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

İzmir'de Kuzey Bölgesi katı atık değerlendirme projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından; İzmir'de Kuzey Bölgesi Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi projesi için 23 Mart 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı yapılacak.

Kuzey Ormanları için eylem yapıldı!

Boğaz'da 3. köprünün yapımı ile tartışılmaya başlanan İstanbul'un Kuzey Ormanları için Sarıyer'de eylem yapıldı.Kuzey Ormanları Savunması'nın çağrısı ile toplanan yüzlerce kişiye paramatorlar da destek verdi...

Yeşil GYO Genel Kurul Toplantısı 26 Mart'ta!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, Olağan Genel Kurulu Toplantısı 26 Mart 2013 tarihinde gerçekleştiriliyor...

Kuzey Ormanları toplantısı Haberi

Kuzey Ormanları toplantısı

Talana ve yağmaya açılan Kuzey Ormanları'nın feryadını duyan İstanbullar, çevreciler, bugün saat 12:00'den itibaren Kadıköy meydanında buluşuyor.



Gün geçmiyor ki, memleketin bir köşesinden bir kaşkaldırı haberi gelmesin! Yakın tarihimizde şimdiden bir milat olarak kabul edilen Haziran direnişinin ardından pıtrak gibi ortaya çıkan forum grupları, giderek kentsel dönüşüm vurgununa karşı örgütlenen mahalle dernekleriyle birleşti. 

Onlara çevre örgütleri destek verdi, derken ortaya çatı örgütü "Kent Hareketleri" çıktı. Kartopu gibi ilerledikçe büyüdüler, büyüdükçe hızlandılar. İşte o çatı örgütü, Kent Hareketleri, yanlarına sendika ve meslek örgütlerini de alarak Kuzey Ormanlarında doğa katliamına karşı bayrak açtı. Kadıköy'deki mitingde, bir süredir sınır tanımadan dolu dizgin sürdürülen doğa katliamı ve insani yıkıma hep birlikte dur diyecekler. 

Dağcılarda savunmada Üçüncü Köprü inşaatı sırasında, yok edilen Kuzey Ormanları için birçok demokratik...