29 / 04 / 2024

Kuzey Ormanları için eylem yapıldı!

Kuzey Ormanları için eylem yapıldı!

Boğaz'da 3. köprünün yapımı ile tartışılmaya başlanan İstanbul'un Kuzey Ormanları için Sarıyer'de eylem yapıldı.Kuzey Ormanları Savunması'nın çağrısı ile toplanan yüzlerce kişiye paramatorlar da destek verdi...



Boğaz'da 3. köprünün yapımı ile tartışılmaya başlanan İstanbul'un Kuzey Ormanları için Sarıyer'de eylem yapıldı. Kuzey Ormanları Savunması'nın çağrısı ile toplanan yüzlerce kişiye paramatorlar da destek verdi. Paramotorlar gökyüzünde 'Katliamı durdurun' yazılı pankart açarken grup üyeleri Belgrad Ormanı ve Kuzey Ormanları adına birer mektup okudu. 


Basın açıklamasında da şöyle denildi: "Bu katliamı durdurun! Avrupa'nın biyolojik çeşitlilik bakımından en değerli ve en acil korunması gereken 100 ormanından biri sayılan, 2 bin bitki türü, göçmen kuşlar ve tüm İstanbullular için yaşamsal bir öneme sahip olan Kuzey Ormanları'nın yaşam birliğini parçalayan 3. köprü inşaatına son verin. İstanbul'un sonu olacak; şehre ve halka hiçbir yararı olmayan; kente 10 milyonluk büyük bir nüfus ekleyecek emlak odaklı, Yeni İstanbul, 3. havalimanı, Kanal İstanbul gibi çılgın projeleri uygulamayı aklınıza bile getirmeyin. Belgrad Ormanları'nı Tabiat Parkı statüsünden çıkarıp yeniden muhafaza ormanı haline getirin! İstanbul halkını yalanlarla yönetmeye son verin." Açıklamada tüm İstanbul halkı, 22 Aralık'ta Kadıköy'de düzenlenecek 'İstanbul mitingi'ne davet edildi. 


ELİF İNCE/ Radikal Gazetesi 


Geri Dön