10 / 05 / 2024

Kuzey yıldızı camisi açılış

Kuzey yıldızı camisi açılış

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Yıldızı Hafriyat Ve Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Gülbahar Yıldız tarafından kuruldu.

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Salih Yıldız: Çanakkale’nin imar planı sıkıntılıdır!

Elazığ ve Malatya’daki depremden sonra Müteahhitler Birliği ve İnşaat Mühendisleri Odası açıklama yaptı. Açıklamada Müteahhitler Birliği Genel Sekreteri Yıldız, Çanakkale’nin imar planının sıkıntılı olduğunu söyledi...

Haydar Ali Yıldız Beyoğlu'nda çöken binada inceleme yaptı!

Bugün Beyoğlu Asmalı Mescit'te inşaat halinde bulunan binada çöküntü meydana gelmişti. Ekiplerin olay yeri incelemesinin ardından Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız'dan açıklama geldi...

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi 5 Eylül'de ihaleye çıkıyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatı İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 5 Eylül tarihinde yapılacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi ihalesi 5 Eylül'de!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Eylül'de gerçekleştirecek.

Kuzey Yıldızı Camii açıldı!

Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yapan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, açılış konuşmasında  "İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar" dedi.

Sivas'ta 'Ay yıldız' mimarili cami açılışa hazırlanıyor!

Sivas'ta yapımına 2017 yılında başlanan ve "ay yıldız" şeklindeki mimarisine sahip caminin inşaatında sona yaklaşıldı.

Yıldız Hamidiye Camisi ibadete açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce restorasyonu gerçekleştirilen Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan ilk cuma namazının ardından ibadete açıldı

Yıldız Hamidiye Camisi yarın açılıyor!

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te inşa edilen Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının ardından yarın cuma namazıyla ibadete açılıyor.

Kuzey yıldızı camisi açılış Haberi

Kuzey yıldızı camisi açılış

Recep Tayyip Erdoğan, temelleri 16 yıl önce atılan Ankara'daki Kuzey Yıldızı Camii'nin açılışını yaptı. Cuma namazının ardından açılışı yapılan cami, İstanbul'un en önemli dört tarihi caminin tasarımlarından esinlenerek inşa edildi. Camide 15 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. 

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kuzey Yıldızı Camii açılışında konuşan Erdoğan şu açıklamaları yaptı: "Bugün resmi açılışını yapmakta olduğumuz Diyanet Bilim ve Kültür Merkezi’nin ama bunun yanında Büyük Ankara Camii’nin başkentimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 80 dönümlük arazi üzerine inşa edilen bu külliye Ankara’ya yakışır bir eser olmuştur."

Camiler şehirlere kimlik ve kişilik kazandıran yapılardır  

Konuşmasını sürdüren Erdoğan, şehirler için camilerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: "Bu eserin Ankara’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Önceki başkanlarımız Melih Gökçek ve Mustafa Tuna beyefendiye burada...