25 / 07 / 2024

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ''Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi'' kapsamında, kentin turizm potansiyeli kiosklarla üç dilde tanıtılacak

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Plana göre 2028’de enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği öngörüldü.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi yüksek maaşlı personel alacak! Son başvuru tarihi 31 Ağustos! Acele edin!

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’ndan yayımlanan ilanda alıma ilişki tüm bilgilere ver verildi.

 İMSAD ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini başlattı!

İnşaat malzemeleri sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, ÇEDBİK ortaklığında, AB Başkanlığı’nın koordinasyonu ve desteği ile ‘Sürdürülebilir Kalkınma için STK’lar’ projesini hayata geçirdi. 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Characayo arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındı! 

Bolivya Kırsal Kalkınma Bakanı Edwin Characayo, bir arazi için rüşvet aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Van'da 50 yeni fabrika kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Van'da 50 yeni fabrika kurulacak. 

İGA çevresini "Kalkınma Akademisi" ile kalkındıracak!

İGA, 1 Ocak 2016'da kurduğu "Sosyal Yatırım Programı"nın bir alt projesi olan "İGA Kalkınma Akademisi"ni hayata geçirdi. 

Doğu Anadolu'nun kalkınmasına 4 yeni projeyle katkı!

Van'da hayata geçecek çalışmalar kapsamında projeler bölgenin kalkınmasına destek sağlayacak. Doğu Anadolu'nun kalkınması 4 yeni projeyle katkı sağlanıyor.

İşte Doğu Anadolu'yu kalkındıracak 4 proje!

Van'da inşa edilen Lojistik Üs, Modern Gümrük Laboratuvarı, Depolama Merkezi ve Kapıköy Ticaret Merkezi projeleriyle Doğu Anadolu Bölgesi'nin kalkınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Kalkınma Bakanlığı'nın 2 senelik yatırım programı yayımlandı!

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Doğu'da yatırım ve kalkınma hamlesi sevindirdi!

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki vatandaşları sevindirdi.

Van'a güneş enerji santrali kurulacak!

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı başta Van olmak üzere Bitlis, Hakkari ve Muş illerinin kalkınmasında önemli bir rol oynuyor. Van'da DAKA'nın katkılarıyla toplam bin 422 megavat kumlu elektrik gücü kapasitesine sahip Güneş Enerjisi Santrali (GES) yatırımları gerçekleşecek

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Haberi

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı


     Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, olimpiyat kentini turizmde daha geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan ''Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi''ni başlattıklarını ifade etti. 

     Projenin her aşamasını yakından takip ettiğini vurgulayan Küçükler, projenin temel amacının Erzurum'un tarihi, kültürel, turizm potansiyelini Avrupa pazarında anlatmak olduğunu belirtti. 

     Programın, kurumun bünyesinde oluşturulan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü anımsatan Küçükler, şunları kaydetti: 

     ''Genç ve dinamik ekibimiz tarafından oluşturulan projeyle turizme yönelik tanıtım ve bilgilendirme maksatlı kiosklar (dokunmatik bilgi terminali) halkımızın hizmetine sunuldu. 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları ile birlikte cazibesi gün geçtikçe artan güzide kentimiz, sahip olduğu güzellikleri artık daha rantabl olarak kullanmaktadır. Bu düşünceden hareketle teknolojiyi yakından takip ederek, ekonomik gelişmeyi tetikleyen itici güçlerin başında...