13 / 05 / 2024

Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği

Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği

Bulgaristan’da Türk yatırımlarını canlandırmak için düğmeye basıldı. 3 Türk ticari teşkilatı Türk büyükelçiliği bünyesinde tek çatı altında toplandı. Hedef, ticaret hacmini 5.2 milyar doların üzerine çıkarmak...

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Kuzeydoğu Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzeydoğu Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile İbrahim Şahin, Selim Sultan Bektaş ve Şaban Kara ortaklığında kuruldu.

Ucuz havayolu şirketi Türkiye uçuşlarına başlıyor

Ylda 800 bin yolcu taşıyacak Macirastan merkezli ucuz havayolu şirketi Wizz Air, Türkiye uçuşlarına başlıyor. Şirket ilk etapta İngiltere, Macaristan ve Bulgaristan'dan direkt uçuşlar gerçekleştirecek.

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 37 metre!

Türkiye sınırları içinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu'nun en büyük nehirlerinden Çoruh Nehri üzerinde inşa edilen Yusufeli Barajı'nda 238 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı. Gövdenin tamamlanması için son 37 metre kaldı.

Doğuş İnşaat Bulgaristan’da ikinci metro projesini hayata geçirdi!

Bulgaristan’da 2003 yılından bu yana faaliyet gösteren Türk Doğuş İnşaat’ın başkent Sofya’da hayata geçirdiği 8 kilometrelik metro hattı açıldı.

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Bulgaristan'ın tünel inşaatı ihalesine 3 Türk şirketten teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında yapılacak karayolu tüneli inşaatı için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de yer alıyor. 

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

TAV Havalimanları'ndan Bulgaristan Sofya Havalimanı'na teklif!

TAV Havalimanları Holding ve ana ortağı Groupe ADP'nin oluşturduğu konsorsiyum, Bulgaristan Sofya Havalimanı'nın işletme ve geliştirme hakkını içeren ihaleye teklif sundu.

Doğuş Holding'in Sofya'da metro inşaatı tamamlanıyor!

Bulgaristan'da 2003 yılından beri faaliyet gösteren Doğuş Holdingin bu ülkedeki üçüncü büyük projesi olan Sofya metro ağının genişletilmesi için yapılan 6 kilometrelik tünel inşasında sona yaklaşıldı.

Adalar manzaralı 9 markalı konut projesi!

İstanbul'da adalar manzarasına hakim birçok konut projesi inşa ediliyor. Adalar, Anadolu Yakası'nın güney kıyılarının açıklarında, Marmara Denizi'nin kuzeydoğu kesiminde yer alıyor.  İşte Adalar manzaralı 9 konut projesi...

Yeni Havalimanı Bulgaristan’ı yakınlaştıracak!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya düşürülecek. THY iki ülkeyi kaynaştırmak için Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Yeni Havalimanı ile Bulgaristan-İstanbul arası 45 dakikaya inecek!

İstanbul’dan Bulgaristan’a uçuş süresi İstanbul Yeni Havalimanı ile 45 dakikaya inecek. THY, Sofya’ya 18 olan sefer sayısını 21’e çıkaracak.

Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği Haberi

Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği

Türkiye, komşusu Bulgaristan’la durma noktasına gelen ekonomik ilişkilerde yeni bir sayfa açıyor. Türkiye ile Bulgaristan arasındaki ticaret hacmi 5 milyar doların biraz üzerinde. Ancak Bulgaristan’daki Türk yatırımları son 7 yıldır neredeyse durmuş vaziyette.


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) kapatılmasının ardından ekonomik ilişkilerde ağırlığı diplomatik temsilciliklere kaydıran Türkiye, Bulgaristan’da Türk ve Bulgar işadamları tarafından kurulan teşkilatların tek çatı altında birleştirdi. Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Sofya’daki Türk Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBTSO), Filibe’deki Bulgar Türk İş Adamları Derneği (BULTİŞ) ve Kuzeydoğu Bulgaristan Bulgar - Türk İşadamları Derneği’nin (BULTİŞAD), Sanayi ve Ticaret Birliği çatısı altında güçlerini birleştirdiğini ilan etti. Yani adeta Voltran’ı oluşturdular...


Gökçe Milliyet’e yaptığı açıklamada, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin daha iyi bir seviyede olması gerektiğini, çatı kuruluşun da bu...