28 / 04 / 2024

Kuzu İnşaat süleymaniye projesi

Kuzu İnşaat süleymaniye projesi

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Emlak Konut Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşme imzaladı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm projesinin 1'inci etabının 2'inci Kısmı için Kuzu İnşaat ile 740 milyon liralık sözleşmesinin imzalarının atıldığını açıkladı,

İBB'den Süleymaniye inşaatı yanıtı: Bina kaçak, mühür yasadışı öyle mi?

İstanbul Süleymaniye'nin silüetini bozduğu gerekçesiyle inşaatı mühürlenmiş olan İlim Yayma Vakfı'nın 'Mühürleme hukuka aykırı' açıklamasına İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi. İşte İBB'nin verdiği o yanıt...

İlim Yayma Vakfı'ndan yurt inşaatı açıklaması: Süleymaniye'nin ruhunu koruyacağız!

İlim Yayma Vakfı Süleymaniye’deki yurt inşaatı hakkındaki iddialara ilişkin bildiri yayınladı.

İlim Yayma Vakfından Süleymaniye'deki yurt inşaatı açıklaması!

İlim Yayma Vakfı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Süleymaniye'deki yurt inşaatı ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

İBB, Süleymaniye’nin silüetini bozan yurt inşaatını mühürledi!

İstanbul Fatih'te tarihi Süleymaniye semtinde İlim Yayma Vakfı'nca yapılan inşaat İBB tarafından bugün saat 16.00 sıralarında inşaat mühürlendi.

Mahir Polat'tan Süleymaniye'deki tepki çeken inşaata ilişkin açıklama!

Kamuoyunda tepkilerle karşılaşan İstanbul'da Tarihi Yarımada’daki Mimar Sinan'ın eseri Süleymaniye Camii'nin önünde yapılan İlim Yayma Vakfı'nın yurt inşaatında resmi süreç sürüyor. Sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat'tan açıklama geldi.

İBB'den Süleymaniye'deki tepki çeken inşaat için acil durdurma talebi!

Süleymaniye camii'nin yakın çevresinde yapım aşamasında olan yurt binasının İBB onay vermeden inşaatına başlanması gerekçesiyle kültür varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvuruda bulunuldu.

Habip Arıkan'dan Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi kitabı!

Arıkan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Arıkan'ın 'Gelir Paylaşımlı İnşaat Sözleşmesi' kitabı çıktı.

Süleymaniye yenileme projesine İBB'den dur kararı!

İstanbul’un UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde tarihi yapıların yıkımına sebep olan ve bölgeyi taklit yapılarla inşaat alanı haline getiren yenileme projesi, İBB tarafından durduruldu.

İstanbul Süleymaniye'de kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak? 

İstanbul'un önemli semtlerinden biri olan Süleymaniye Mahallesi'nde 2018 yılında Katarlılar tarafından kentsel dönüşüm başlayacaktı. Fakat o günden bu yana çalışmalar için henüz bir adım atılmadı. 

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Manisa'da inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi!

Manisa Şehzadeler Karaağaçlı Mahallesi'nde inşaatın çatısından düşen işçi yaşamını yitirdi...

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Kuzu İnşaat süleymaniye projesi Haberi

Kuzu İnşaat süleymaniye projesi

1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine giren, 2006’da kentsel yenileme alanı ilan edilen İstanbul'un tarihi semti Süleymani'yede 2010’dan beri yıkımların devam ediyor. Semtte yenileme çalışmaları 30 Kasım 2018'de gerçekleştirilen temel atma töreniyle başladı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki KİPTAŞ ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirdiği Süleymaniye Yenileme Alanı Projesi'nin birinci etabında yer alan 700 bağımsız bölümünün yapımını Kuzu İnşaat ile Katar devletinin Türkiye’de kurduğu Diar Süleymaniye Gayrimenkul A.Ş gerçekleştiriyor. 

532.5 milyon TL’lik sermayesi olan Diar Süleymaniye'nin yönetiminde tamamı Katarlı 5 yönetici bulunuyor. Proje için tüm izin ve ruhsatların alınması, proje kapsamındaki inşaat işlerinin icra edilmesi ve tamamlanması, yapı kullanma izinlerinin temini ve kat mülkiyeti tapularının çıkarılması bu şirket tarafından yapılacak. Maliyeti 2.9 milyar lira olan...